Hoeveel biotine moeten worden genomen voor haaruitval?

Biotine, ook wel vitamine B7, is een haar vriendelijke lid van het complexe groep B. Verantwoordelijk voor een rol in de productie van keratine, een eiwit dat in haar en nagels, is een belangrijke voedingsstof voor het voorkomen van haarverlies.

Biotine-deficiëntie en haaruitval

Ernstig haarverlies is een symptoom van biotine deficiëntie. Artsen raden een hoge dosis van het supplement, tussen 2 en 10 mg, om het tekort te corrigeren en stoppen van de progressie van de haaruitval.

Bronnen

Eigeel, lever, gist en bloemkool brewer zijn de beste bronnen van de voedingsstof. Biotine is ook van nature geproduceerd door intestinale bacteriën in het lichaam.

Topical Behandelingen

Beweerde als een effectieve actueel, wordt biotine gevonden in verschillende behandeling van haaruitval producten. Hoewel het bewijs dat het werkt voor haaruitval is schetsmatig, kan shampoos en conditioners bevatten biotine een vollere uitstraling aan dunner wordend haar te geven.

Overwegingen

Een dieet dat tekort aan essentiële voedingsstoffen kan een nadelig effect op haar gezondheid. Vitaminen en mineralen zoals ijzer, silicium en zink, met biotine kan de conditie van haarverlies verbeteren.

Expert Insight

Dr Emily Kane, een praktiserend natuurgeneeskundige en voormalig redacteur van het Journal of natuurgeneeskundige middelen, beveelt een dagelijkse dosis van 8 tot 10 mg voor een periode van zes tot acht weken om haaruitval te stoppen.