Hoe wordt reumatoïde artritis gediagnosticeerd?

Hoe wordt reumatoïde artritis gediagnosticeerd?

Persoonlijke Waarneming

De eerste aanwijzing van reumatoïde artritis is de ontwikkeling van fysieke symptomen die op geleidelijk, waaronder pijn, zwelling van de gewrichten en zwelling van de handen. MayoClinic.com adviseert dat het begin van de pijn in de gewrichten van de kleinere gewrichten van de polsen en enkels eerst kunnen richten en als de ziekte vordert, de grotere gewrichten zoals de knieën, heupen, ellebogen, schouders, nek en kaak kan pijn en zwelling te ontwikkelen. De ernst van de pijn kan verergeren en de patiënt chronische vermoeidheid en een lichte koorts ervaart. Bovendien kunnen harde stoten (reumatoïde knobbeltjes) op de armen of de benen, net onder het huidoppervlak.

Fluid Analyse

Wanneer u vermoedt dat reumatoïde artritis, een bezoek aan uw arts in orde is. Hij zal een lichamelijk onderzoek te voltooien en hij kan een laboratoriumtest op de vloeistof die uit een gezwollen gewricht bestellen. Omdat andere medische aandoeningen zwelling veroorzaken ook, zal de vloeistof geanalyseerd worden om uit te sluiten van deze ziekten. Met behulp van een naald, zal uw arts een kleine hoeveelheid gewrichtsvocht terug te trekken uit de gezwollen gewricht.

Knobbeltje biopsie

Ook al knobbeltjes komen vaak met reumatoïde artritis, kan uw arts een biopsie te bestellen om uit te sluiten kanker. Een kleine portie van cellen genomen en microscopisch waargenomen.

X-ray series

X-stralen wordt de huidige conditie van uw gewrichten te tonen, maar uw arts kan een reeks beelden, genomen met tussenpozen van een paar maanden of langer, aan de snelheid waarmee de conditie vordert identificeren bestellen. Daarnaast zal de röntgenstralen kan de arts bepalen hoeveel gewrichten aangetast. Reumatoïde artritis meestal gericht vele gewrichten dus als slechts een paar gewrichten zijn gezwollen en pijnlijke, een nauwkeurige diagnose moeilijker.

Bloedtesten

Uw bloed kunnen antistoffen ontwikkelen om te vechten tegen een verhoogde bezinking (ESR), een veel voorkomende aandoening bij reumatoïde patiënten dat de kans op zwelling geeft. Aangezien niet alle patiënten met reumatoïde artritis ontwikkelen deze antilichamen, kan nog steeds de aandoening zelfs als de antilichamen niet in de bloedbaan.

Overwegingen

Uw arts kan overwegen predisponerende factoren bij het maken van een diagnose van reumatoïde artritis. Hoewel de ziekte kan op elke leeftijd voorkomen, zelfs bij kinderen, het meest voorkomt bij vrouwen in de leeftijd tussen de veertig en zestig. Personen die een familielid met de ziekte kan ook op een verhoogd risico. Bovendien rokers vaker dan niet-rokers reumatoïde artritis te ontwikkelen.