Hoe wordt malaria-infectie te voorkomen

Hoe wordt malaria-infectie te voorkomen

Malaria is een acute infectieziekte veroorzaakt door protozoa genaamd plasmodium, dat door het vrouwelijke Anopheles muggen op mensen wordt overgedragen. Malaria-infecties komen vaker voor in warme klimaten, zoals in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. De Centers for Diseases Control en Prevention schat dat 300 tot 500 miljoen gevallen van malaria zich elk jaar, met meer dan een miljoen resulterend in de dood. Amerikanen reizen naar landen waar malaria vaak moet een aantal stappen volgen om malaria-infectie te voorkomen.

Instructies

•  Drain en elimineren van broedplaatsen van muggen, zoals moerassige, stilstaand water rond het huis.

•  Breng een insectenwerend middel op de huid en kleding om muggenbeten te voorkomen. Draag kleding met lange mouwen om muggenbeten te voorkomen. Muggenbeten komen vaker voor in de nacht. Reizigers moeten daarom insecticide gelden voor het slapen gaan. Met behulp van een behandelde klamboe 's nachts kunnen ook beten te voorkomen.

•  Zoekt profylactische medicamenteuze therapie twee weken voor het reizen naar tropische landen. Malaria profylactische geneesmiddelen voortgezet tot maximaal zes weken na het verlaten van de landen waar malaria gebruikelijk. Artsen kunnen reizigers die zij beoordelen in een hoger risico van malaria adviseren om een ​​volledige verloop van de behandeling van malaria in te oefenen tijdens de internationale Tavel.

Tips & Waarschuwingen

  • Elke reiziger die acute malaria symptomen ontwikkelt moet medicatie zoeken, ongeacht de genomen profylaxe. Malaria symptomen zijn koorts, spierpijn, koude rillingen, zweten en hoofdpijn.
  • Malaria is een ernstige en dodelijke ziekte. Reizigers die ziek met koorts en griepachtige symptomen na internationale reizen moet onmiddellijk medische hulp te zoeken.