Hoe wordt kennelhoest bij mensen thuis te behandelen

Hoe wordt kennelhoest bij mensen thuis te behandelen

Kennelhoest (Bordetella bronchiseptica) is een veel voorkomende, zeer besmettelijke bovenste luchtweginfectie bij landbouwhuisdieren en gezelschapsdieren, en de meeste kennels zal niet de honden die niet zijn gevaccineerd tegen het accepteren. Het is ongebruikelijk voor mensen om Bordetella bronchiseptica vangen, maar wanneer ze dat doen, is het een speciale behandeling vereist. Uw arts zal in staat zijn om je te leren hoe je jezelf te behandelen met voorgeschreven medicatie thuis.

Instructies

•  Herken de symptomen, die kortademigheid, pijn op de borst, een onproductieve hoest en een lichte koorts omvatten. Herken de mogelijke route van de infectie, meestal blootstelling aan de boerderij of gezelschapsdieren, vooral degenen die onlangs hebben gehad of gevaccineerd voor kennelhoest. Deel dit allemaal geschiedenis met uw arts.

•  Ga naar uw arts. Laat je niet deze symptomen niet behandeld, omdat ze ernstig of chronisch kan worden. Uw gebruikelijke huismiddeltjes voor een upper-respiratoire klacht zal niet helpen met een bacteriële infectie, en als u vermoedt dat u kennelhoest, vindt u een zeer specifieke combinatie van medicatie vereisen.

•  Vraag om een sputum cultuur. Als u vermoedt dat kennelhoest, kan uw arts een sputumcultuur bestellen om ofwel bevestigen of uit te sluiten het uit. Omdat mensen zelden vangen deze soorten bacteriën, zal uw arts waarschijnlijk niet vermoeden, tenzij je direct haar om het te overwegen.

•  Neem de medicijnen die uw arts voorschrijft zoals voorgeschreven. In de enkele gevallen van kennelhoest bij de mens, artsen hadden doorgaans blijvend succes met een combinatie van de sterke antibiotica levofloxacine (ook bekend als Levaquin) en trimethoprim-sulfamethoxazol. Vertel uw arts over alle andere gezondheidsproblemen die je hebt en andere medicijnen die u gebruikt.

•  Drink veel water. Water helpt het lichaam wegspoelen bacteriën en zorgt ervoor dat de cellen gezond, terwijl het immuunsysteem vecht deze persisterende infectie. Andere heldere vloeistoffen kon je drinken als je deze infectie zijn kalmerende thee, zoals kamille. Vermijd zuivel, die afscheidingen kunnen verdikken en maak uw symptomen verergeren.