Hoe werkt Stop, Drop & Roll stak een vuur?

Hoe werkt Stop, Drop & Roll stak een vuur?

Elk kind en volwassene moet weten stop, drop and roll - ita € ™ s een van de meest belangrijke brandveiligheid technieken en de meest effectieve manier om het haar of kleding die is betrapt op het vuur te blussen. Elk van de drie stappen werkt om letsel te voorkomen, het minimaliseren van de schade veroorzaakt door de brand en de vlammen te doven. Stop, drop en roll is effectief op zijn eigen, of in combinatie met brandbestrijdingsmiddelen.

Stoppen

De eerste stap is om te stoppen. De meeste peopleâ € ™ s natuurlijk instinct, op het hebben van hun kleren of haren vlam vatten, is te lopen, hetzij om hulp te vinden of in paniek. Omdat vlammen voeden zuurstof in de lucht, draait alleen is het vuur sneller verspreid: de ventilatoren beweging de vlammen en voedt het vuur.

Het stoppen van alle beweging stopt deze waaien actie, waardoor het vuur minder zuurstof en vertraagt ​​de verspreiding ervan. Stoppen ook helpt om het vuur slachtoffer van paniek, waardoor het makkelijker voor mensen in de buurt om hem te helpen.

Drop

De tweede stap is het gezicht bedekken en op de grond vallen. Vlammen verspreiden naar boven, en als het slachtoffer blijft staan ​​de vlammen zal het lichaam te bewegen en verbranden de victimâ € ™ s gezicht. Plat op de grond geeft de vlammen minder verticale afstand te klimmen, wat de verspreiding vertraagt ​​- brand omhoog verspreidt sneller dan verspreidt het zich van links naar rechts.

Het afdekken van het gezicht met de handen houdt ook het slachtoffer van het proberen om de vlammen pat out, die de handen kunnen verbranden en kunnen aanwakkeren en hen te verspreiden.

Rollen

De derde stap is om heen en weer over de grond rollen totdat de vlammen worden gedoofd. U kunt een nabijgelegen tapijt of deken te gebruiken om de vlammen te doven bij het walsen.

Rollend op de grond ontneemt de vlammen van zuurstof, ze daardoor verstikking. De rollende werking zorgt dat de vlammen worden gedoofd aan alle zijden van het lichaam. Het houdt ook het slachtoffer opgesloten, waardoor de aanvullende gebruik van een brandblusser of blusdeken.

Psychologie

Stop, drop en roll is een effectieve techniek voor het blussen van de vlammen op kleding en haren, maar het heeft ook een belangrijke psychologische component. De drie eenvoudige stappen zijn gemakkelijk te onthouden en te oefenen, en zorgen voor het vuur slachtoffers met een duidelijke routine die ze kunnen gebruiken moeten ze vlam vatten. Dit helpt in paniek te voorkomen, vooral bij kinderen, en maakt het makkelijker voor de brandweer of andere mensen in de buurt om te helpen de brand te blussen.