Hoe werkt Roken van invloed op een ongeboren kind?

Hoe de Smoke Bereikt de foetus

Het roken van sigaretten tijdens de zwangerschap meer schade aan de foetus dan de moeder. Wanneer de rook van een sigaret in het lichaam, sommige toevoegingen snel uitgeademd. Echter, andere chemicaliën in het lichaam blijven en verplaatsen naar de placenta. De baby wordt dan blootgesteld aan twee soorten van sigarettenrook, terwijl in de baarmoeder van een roker. Ten eerste, de belangrijkste rook die afkomstig is van de moeder direct en reist door naar de placenta, en ten tweede, de rook in de lucht dat de baby tweedehands beïnvloedt. Tenzij de moeder stopt met roken nadat de baby geboren is, zal het verder worden aangetast en beschadigd door meeroken.

Effecten op de ontwikkeling

Nicotine in sigaretten combinatie met hogere niveaus van koolmonoxide en lagere zuurstof veroorzaakt de beweging van de baby te vertragen. Het zal moeten bewegen langzamer, terwijl haar hart klopt sneller proberen om meer zuurstof. Deze nadruk op de foetus veroorzaakt het te ontwikkelen trager en minder compleet dan een baby in de baarmoeder van een niet-roken moeder. Naast een langzamere ontwikkeling, de baby heeft een 29% meer van een kans om te worden geboren met te veel, te weinig, of zwemvliezen vingers en tenen (zie referenties). Roken tijdens de zwangerschap is ook bewezen astma, leerstoornissen, lage IQ en longen die niet volledig kan functioneren zonder het gebruik van een masker na de geboorte. Er is ook een dubbele of driedubbele risico op wiegendood (zie referenties).

Zwangerschap en Bevalling Complicaties

Naast het vertragen van de ontwikkeling van baby's in de baarmoeder, roken tijdens de zwangerschap veroorzaakt ook een buitenbaarmoederlijke zwangerschap dood van de foetus, en uiterst gevaarlijk geboorte complicaties. De kans op een doodgeboren baby of een die sterft tijdens de eerste week na de geboorte stijgt met 33% wanneer de moeder rookte tijdens de zwangerschap en een miskraam tarieven te verhogen met 25% (zie referenties). Vroeggeboorte en een laag geboortegewicht zijn ook vaak voor. Placenta previa is gekoppeld aan het roken als goed, en zorgt ervoor dat de placenta voor de baarmoedermond te blokkeren, waardoor de levering meer pijnlijk en gevaarlijk als het zet het leven van de baby en de moeder in gevaar.