Hoe werkt Obsessief-compulsieve stoornis Affect een relatie?

Obsessieve compulsieve stoornis

Obsessief-compulsieve stoornis, genaamd OCD voor de korte, is een angststoornis. Een persoon met OCD ervaart sterke obsessies en dwanghandelingen. Het wordt verondersteld te worden veroorzaakt door een onbalans van chemicaliën in de hersenen. Momenteel is er geen remedie voor OCD, enige behandeling. De behandeling bestaat uit medicatie en cognitieve gedragstherapie therapie. De juiste medicatie en dosering is een kwestie van trial and error. Wat werkt voor een persoon niet per se voor een ander.

Hoe OCD beïnvloedt Relaties

Obsessieve compulsieve om niet alleen van invloed op de persoon die het heeft, maar ook hun naaste familie en vrienden. Ongewenste gedachten veroorzaken extreme angst bij de persoon met OCD. Het proces van acting out dwanghandelingen kunnen nemen een groot deel van de dag van de persoon. Mensen met OCS zijn vaak beschaamd over hun ziekte. Ze weten dat hun obsessies en dwanghandelingen niet zinvol, maar toch, ze kunnen niet hun gedrag te controleren.

De persoon met OCD kunnen verwachten dat de familieleden om te voldoen aan haar dwanghandelingen. Bijvoorbeeld: als ze een obsessie met ziektekiemen, kan ze willen familieleden om hun handen te wassen herhaaldelijk ook. Familieleden vinden het vaak frustrerend om te voldoen aan OCD eisen. Het niet naleven veroorzaakt angst in de OCD persoon, die kan dan handelen uit in wanhoop en schreeuwen tegen noncompliant familieleden.

Het is ook moeilijk om naar te kijken het leven van een geliefde met OCD afnemen in kwaliteit. In ernstige gevallen van OCD, kan de persoon dus worden geconsumeerd in het uitvoeren van dwanghandelingen, dat zij niet in staat is om het huis te verlaten.

Het helpen van uw geliefde

Omgaan met een persoon die OCD heeft is emotioneel moeilijk en aftappen. Het is begrijpelijk om periodes van het gevoel hopeloos bij het omgaan met een geliefde met OCS ervaren. Het is belangrijk om te beseffen, dat het niet uitmaakt hoe slecht je je voelt, je geliefde voelt erger. Vergeet niet dat hij zijn gedrag niet kan beheersen; hij ziek is.

De beste manier om te gaan met een geliefde met OCS is om hem aan te moedigen om de hulp van een psychiater die ervaring heeft met de behandeling van obsessief-compulsieve stoornis te zoeken. Krijg hulp voor jezelf ook. Het bijwonen van de adviserende diensten kan u helpen om manieren om te gaan met de stress die betrokken zijn bij het hebben van een geliefde met OCD leren.

Begrijp dat OCD behandeling kost tijd. Geniet van de goede momenten en blijf sterk tijdens de slechte momenten. Ondersteunend van uw dierbaren inspanningen om de behandeling van hun ziekte. Met de tijd en experimenteren, zal de artsen de juiste medicatie om je geliefde te helpen vinden. Onder de symptomen van OCD, is de persoon waar je van houdt.