Hoe werkt een wespensteek invloed op het lichaam?

Hoe werkt een wespensteek invloed op het lichaam?

Gedefinieerd

Bijen, wespen en mieren zijn de insecten die de meeste medische problemen veroorzaken als ze steken. Een wesp, als bijen en mieren, zijn in de Hymenoptera orde en een steek van het wordt vaak aangeduid als een wespen steek.

Wespen steek wanneer ze proberen om hun territorium te verdedigen en wanneer nesten worden verstoord. De meest voorkomende soorten van wespen zijn de gele jas, papier wesp en kaal gezicht hornet. Een steek van een wesp giftig vanwege het gif geïnjecteerd en daardoor kan ernstige allergische reacties veroorzaken.

Als een wesp steekt een persoon, SAC de spieren die het gif van de wesp omringen injecteren gif in het lichaam. Zodra het gif wordt geïnjecteerd, zal de persoon een ernstige stekende gevoel, gevolgd door zwelling, roodheid en jeuk.

Daarna kan de persoon merken een grote rode plek op de huid waar hij of zij werd gestoken. In zeldzame gevallen, kan een bacteriële infectie van de huid optreden. In sommige gevallen kunnen mensen die allergisch zijn voor de steken ernstige medische problemen en de dood lijden.

Allergische reacties

Ernstige medische problemen en sterfgevallen als gevolg van wespensteken het gevolg zijn van een allergische reactie. Als iemand immuunsysteem zeer gevoelig of allergisch voor het gif, zal het lichaam reageren en kan een allergische reactie.

Binnen een uur van de tijd die een wespensteken iemand de allergische reactie optreden. Het is in deze tijd zo goed, dat de meeste sterfgevallen door wespensteken zijn bekend voor te komen. Meerdere steken verhogen het risico van allergische reacties op steken wesp, maar doden en ernstige allergische reacties zijn het gevolg van de steek van een wesp.

Sommige symptomen van een allergische reactie omvatten, netelroos, zwelling van de keel, misselijkheid, braken, lage bloeddruk, een uitslag over het hele lichaam en flauwvallen. Als een van deze symptomen zich voordoen, moet de persoon die onmiddellijke medische aandacht.

Niet-allergische reacties

Wanneer een wespensteek iemand die niet allergisch is voor haar gif, het effect van de angel is meestal gering. Echter, wanneer er meerdere wespen steken een persoon, nierfalen, spierafbraak en andere problemen kunnen optreden. Grote problemen kunnen ook voorkomen bij mensen die niet allergisch zijn voor steken wesp, afhankelijk van waar ze worden gestoken. Als iemand wordt gestoken door een wesp in de mond of keel, zwelling optreden die de luchtwegen kunnen blokkeren en het moeilijk te ademen.

In aanvulling op waar een persoon wordt gestoken, een aantal andere factoren bepalen hoe ernstig de steek zal invloed hebben op de persoon, zoals hoe vaak de persoon is gestoken en of de persoon allergisch is voor een wespensteek.

Behandeling

Nadat een persoon is gestoken, moet de stinger worden verwijderd uit de angel plaats. Dan het gebied moet worden gewassen met water en zeep. Zet een antibiotische zalf of crème op de angel site om verdere besmetting te voorkomen. Als de persoon niet met symptomen van een allergische reactie dient het individu een antihistaminicum naar de jeuk van de steek, en acetaminophen of ibuprofen voor pijn verzachten. Ijs kan ook worden gewreven over de gestoken gebied om de zwelling te verminderen.