Hoe werkt een Tandarts Tap een Abces Tooth?

Overzicht

Antibiotica Behandel Abces

Na een eerste beoordeling te verifiëren dat een kiespijn inderdaad gerelateerd is aan een abces, kan een tandarts voorschrijven krachtige antibiotica te bestrijden of op zijn minst het abces infectie in te dammen. Omdat een abces is, in zijn meest elementaire vorm, een infectie van de weke delen rond de wortel van een tand, antibiotica zoals Augmentin, Amoxicilline of Penicilline kan helpen bevatten de infectie en zwelling te verminderen tot een wortelkanaalbehandeling kan worden gepland en uitgevoerd. Omdat het abces is een infectie, kan het zwellen, maken de druk op het tandvlees en de pulp tand, en leiden tot ondraaglijke pijn; behandeling met antibiotica helpt meestal de zwelling te verminderen als het helpt het lichaam bij het bestrijden van de infectie, maar het is slechts een tijdelijke oplossing en een wortelkanaalbehandeling of, in extreme gevallen, een extractie nodig is.

Tandartsen boren in de tand

Na behandeling van een abces met antibiotica, meestal 2-4 weken, een tandarts begint een wortelkanaalbehandeling door verdovende de tand en omringende gom in voorbereiding voor het boren. Met behulp van een kleine tandheelkundige boor, de tandarts begint een wortelkanaalbehandeling bij het opruimen van geïnfecteerde, dode en zieke pulp in de tand. Als de tandarts boort weg dit materiaal, ontmaskert hij tand doorgangen die reizen diep in het tandvlees; deze lange, smalle doorgangen staan ​​bekend als wortel van de tand. Hoewel de tandarts tijdens het boorproces meeste van pulp van de tand kan verwijderen, is deze gebeurtenis niet specifiek het abces te behandelen; in plaats daarvan, het creëert toegang tot wortel van de tand, waardoor de tandarts maakt gebruik van zeer gespecialiseerde hulpmiddelen voor toegang tot de werkelijke plaats van infectie.

Tandartsen Giet het abces

Met pulp van de tand verwijderd en de wortels gemakkelijk bereikbaar, de tandarts is duidelijk om toegang te krijgen en laat het abces. Om deze functie uit te voeren, tandartsen of endodontists (hoog opgeleide tandartsen die gespecialiseerd zijn in wortelkanaalbehandeling therapie) gebruik maken van een lange, dunne, flexibele apparaat net als een miniatuur pijpenrager om de resterende puin en pulp strippen uit wortels van de tand. Dit kleine apparaat is speciaal ontworpen om te steken door de grachten diep in wortel van een tand en boren zich in het tandvlees. Zodra de tandarts maakt gebruik van de tool om alle barrières tussen het abces en de openlucht, de inzameling van bloed, pus en bacteriën die het abces bestaat wissen algemeen uitlekken op hun eigen. Afhankelijk van de tandarts of endodontist, hij laat het abces uitlekken een aantal minuten of enkele uren te zorgen abces volledig gewist. Zodra het abces is verdwenen, tandartsen verzegelen meestal de lege tand met een cement-achtige stof en past het met een tijdelijke of permanente kroon.

Tandartsen kan nodig zijn om Lance

Terwijl wortelkanaalbehandeling is volgens AnimatedTeeth.com, de voorkeur te behandelen abcessen, sommige bijzondere gevallen kan een onmiddellijke reactie vereist om de infectie te elimineren. In gevallen waarin een patiënt niet kan wachten tot wortelkanaalbehandeling therapie om een ​​abces te wissen, kan een tandarts of endodontist een lange, holle naald, vergelijkbaar met degene die gebruikt worden om foto's te beheren, te gebruiken om het tandvlees en het weefsel rond het abces doorboren. Zodra de tandarts toegang krijgt tot de infectie met behulp van een naald, hij zoveel mogelijk uitlekken vervolgens toedienen antibiotica healing tot een wortelkanaalbehandeling kan worden uitgevoerd.