Hoe werkt een Neti Pot werken?

Wat is een neti pot?

Neti potten worden gebruikt voor nasale irrigatie. Van oorsprong uit India, ze zijn kleine schepen die maximaal zijn gevuld met warm (meestal zout) water, die vervolgens wordt gegoten of in een neusgat en toegestaan ​​om te legen door het andere neusgat.
Hoewel er een verscheidenheid van verschillende soorten neti potten beschikbaar, ze dienen allemaal hetzelfde doel, die is uit te spoelen of te irrigeren de sinussen.

Hoe werkt een neti pot te werken?

Neti potten worden gevuld met warm water. Soms is een eenvoudige zoutoplossing van water en zout worden gebruikt. Wanneer dit water in de sinussen uitgegoten spoelt alle vuil, zoals stof, bacteriën en pollen.

Het water kan het gaan vloeien uit het andere neusgat, of in de keel in de mond en spuwde. Als zout wordt toegevoegd aan de oplossing, die dient om slijm trekken uit de weefsels en kan fungeren als een decongestivum. Dit is bijzonder nuttig in geval van sinus infectie of seizoensgebonden allergische aanval, wanneer slijm bouwt vaak en kan ademhaling belemmeren.

Waarom zijn neti potten nuttig?

Neti potten flush puin uit de sinussen. Dit kan de afhankelijkheid van andere neussprays of orale decongestiva verminderen en is veel veiliger dan medicijnen. En in tegenstelling tot medicijnen, kunnen ze veilig worden meerdere keren per dag gebruikt.

Neti potten kan worden gebruikt door mensen die werken in stoffige omgevingen schoon neus. Spoelen van de sinussen kan ook helpen afweren verkoudheid en andere virussen door ze te verwijderen voordat ze een kans hebben om een ​​infectie te veroorzaken.