Hoe verder te gaan uit een Bad Childhood Experience

Hoe verder te gaan uit een Bad Childhood Experience

Genezing van een pijnlijke of traumatische jeugdervaring kan moeilijk zijn, maar het herstellen van een zekere mate van rust en evenwicht is meestal mogelijk als je bereid bent om de nodige harde maatregelen te treffen zijn. In plaats van te beginnen aan het proces alleen, vragen de steun van een professionele hulpverlener en vertrouwde vrienden. Deze mensen kunnen helpen u verder bij het genezingsproces wanneer het wordt te veel voor u om te gaan met alleen.

Instructies

•  Accepteer de realiteit van wat er gebeurd is en van de pijn die het u heeft veroorzaakt. Jezelf toestaan ​​om te erkennen dat je boos, bang of onzeker kan u helpen het gevoel te ervaren en te verplaatsen op het gevoel, in plaats van het tegenhouden van en het houden van je emoties gescheiden van je bewustzijn.

•  Accepteer dat je de mogelijkheid om keuzes te maken die echt een verschil maken in je leven zal maken te maken. Ook al heb je niet kunt veranderen wat er is gebeurd of wat andere mensen denken, voelen en doen, kunt u uw eigen houding en reacties op een manier die zal leiden tot cycli van groei en genezing, in plaats van negatieve cycli van angst, onzekerheid, isolatie of zelf kiezen -loathing.

•  Confide in een vertrouwde vriend of counselor, en vraag om hulp bij het ​​proces van genezing van uw pijnlijke ervaring. Zorg ervoor dat het is iemand die naar je luisteren en ondersteuning van uw beslissingen, terwijl ook het hebben van de vrijheid en de wijsheid om u doorschakelen wanneer u het maken van slechte beslissingen of zich vastklampen aan ongezonde houdingen.

•  Vergeef de mensen die je pijn doen door te kiezen om geen kwade wil en het verlangen naar vergelding tegen hen vrij te laten. Het kan zijn dat uw beslissing al vele malen eerder het kost vast te houden als een houding te herhalen, maar elke keer dat je laat gaan de noodzaak om hun schuld te berechten, zul je jezelf te bevrijden als goed. Bedenk dat de ander niet hoeft te aanvaarden of zelfs over uw vergeven voordat het kan een invloed op genezing.

•  Construct verstandig en gezond op lange termijn gewoonten op te bouwen en uw herstel te behouden. Haal de juiste hoeveelheid slaap, lichaamsbeweging, vriendschap en voeding. Besteed aandacht aan vals negatief of beschuldigend self-talk, en beginnen te vervangen met de waarheid. Houd een dagboek bij te documenteren je keuzes, attitudes en inzichten.

Hints

  • Als u zelfbeschadiging, zelfmoordgedachten heeft, praten met een goede vriend onmiddellijk en zoek professionele begeleiding. Laten anderen te helpen kunt u de eerste stap op weg naar genezing en vrijheid.