Hoe te voorkomen van tekenbeten op de mens

Teken kunnen dragen veel ziekten die mensen erg ziek maken, de meest bekende daarvan is de ziekte van Lyme van herten teken. Deze kleine beestjes verblijven in beboste gebieden, struiken en andere vegetatie. Buiten spelen, wandelen, kamperen en vooral het spelen met huisdieren kunt u worden blootgesteld aan tekenbeten. Gelukkig, kan een paar stukjes van de kennis over het houden van teken op een afstand helpen voorkomen dat beten en eventuele teken overgedragen ziekten.

Instructies

•  Houd teken uit de buurt van uw huis door het opruimen van een borstel of dode bladeren weg in het gebied. Maai uw gazon vaak hoog gras, dat is een groot huis voor teken voorkomen. Met behulp van een teek kraag of zetten teek medicijn op uw huisdieren zal ook helpen voorkomen dat teken van het invoeren van het huis.

•  Bescherm je lichaam als in een bosrijke of grasveld. Draag een shirt met lange mouwen, verscholen in een lange broek, die verscholen in sokken en draag close-toed schoenen of laarzen. Ook draag lichtgekleurde kleding dragen om elk teken die erin slagen om vast te houden aan je gemakkelijk ter plaatse.

•  Breng een insectenspray met 10% tot 30% DEET op uw kleding en blootgestelde huid. Vermijd mond, handen en ogen, maar zorg ervoor dat u de rest van uw lichaam te dekken.

•  Controleer uw lichaam op teken na het buiten zijn. Kijk in je haar, onder je armen, in de rug van je knieën, tussen je benen en in en rond je oren. Gebruik een spiegel om alle delen van je lichaam zien.