Hoe te voorkomen bacteriële meningitis

Bacteriële meningitis is een infectie van de vloeistof rond de hersenen en ruggenmerg en wordt veroorzaakt door een van de drie soorten bacteriën. Streptococcus pneumoniae bacterie leidt tot streptokokken meningitis en Neisseria meningitidis bacterie veroorzaakt meningokokken meningitis. De Hib bacteriën kunnen ook leiden bacteriële meningitis. Alle drie de vormen van bacteriële meningitis zijn zeer gevaarlijk en zelfs met de juiste behandeling, kan soms leiden tot hersenbeschadiging of overlijden. Vaccinatie en beperkte contact met mensen getroffen door bacteriële meningitis kan helpen infectie te voorkomen.

Instructies

•  Houd uw kind up-to-date met Hib-vaccinaties dat meerdere keren tijdens het eerste jaar van het leven worden toegediend tijdens goed kindje controles, evenals een booster op 12 of 18 maanden oud. Hib vaccins beschermen kinderen van één van de vormen van bacteriële meningitis.

•  Overweeg om extra vaccinaties tegen meningokokken en streptokokken meningitis als u of uw kind in een van de risicogroepen voor bacteriële meningitis vallen. Mensen die een gecompromitteerd immuunsysteem van het HIV-virus, degenen die werken met dieren op een dagelijkse basis en mensen die leven in een grote gemeenschap instelling (zoals de universiteit) hebben een hoger risico op het ontwikkelen van het potentieel dodelijke bacteriële infectie. Vraag uw arts over vaccinaties meestal gereserveerd voor hoog-risico individuen.

•  praktijk goede hygiëne zowel virale als bacteriële meningitis voorkomen. Was vaak uw handen met water en zeep of gebruik een antibacteriële gel als water niet beschikbaar is. Zich te onthouden van het delen van persoonlijke voorwerpen, zoals lippenbalsems, tandenborstels, washandjes en eetgerei.

•  Behandel naaste familieleden met antibiotica indien een lid van de familie is gediagnosticeerd met meningokokken meningitis en de rest van de familie is niet goed ingeënt. Een ronde preventieve medicatie kan helpen beperken de verspreiding van de ziekte.

•  Verslag gediagnosticeerde gevallen van bacteriële meningitis met scholen en andere zorginstanties. Reporting helpt ambtenaren volgen de ziekte en implementeren preventieplannen in uw omgeving.