Hoe te verlichten Pijn Van parodontale chirurgie

Parodontale chirurgie wordt uitgevoerd om de behandeling van parodontale aandoeningen en bijbehorende symptomen wanneer de tanden, botten, of orale weefsels zijn te ongezond of beschadigd zijn voor niet-chirurgische behandelingen. Volgens de Amerikaanse Academie voor Parodontologie, zijn er vier types van parodontale chirurgie: procedures pocket reductie, kroon verlenging, regeneratieve procedures, en zacht weefsel enten. Postoperatieve pijn en zwelling meestal optreden na alle vier procedures.

Instructies

•  Neem over-the-counter pijnstillers als je pijn is gering. Idealiter steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen, zoals ibuprofen, worden genomen voor drie dagen vanaf de ochtend van de operatie. Dit zal aanzienlijk verminderen ontstekingen en helpen bij het controleren van pijn.

•  Vraag uw arts om receptplichtige pijnstillers tot ernstige pijn te verlichten. Narcotische pijnstillers zijn verslavend en mag alleen worden genomen als over-the-counter medicatie niet om pijn te verlichten.

•  Vermijd het eten van hard, taai of gekruid voedsel, want die kunnen de pijn en mond irritatie verhogen. Een normale voeding kan meestal worden hervat binnen een dag of twee.

•  Breng ijs aan een gezwollen gebieden voor 20 minuten per uur. Ice toepassingen zullen zwelling, pijn en de druk te verminderen. Laat ijsblokjes niet direct van toepassing op uw gezicht of mond, maar in plaats daarvan gebruik maken van een zak ijs of wikkel ijsblokjes in een zachte handdoek.

•  Beperk uw inname van warme en koude gerechten als uw tandvlees of tanden zijn temperatuurgevoelig volgende operatie. Uw tolerantie voor temperaturen moet geleidelijk toenemen in de weken na de operatie.

•  Houd je mond schoon om irritatie van uw chirurgische wonden of hechtingen te voorkomen. Als je een recept mondwater ontvangt na uw operatie, moet u het gebruiken tot de fles leeg is. Gebruik de mondspoeling na elke maaltijd. Niet je tanden poetsen totdat specifiek verteld om dit te doen door uw arts.

•  Spoel je mond met warm zout water. U kunt een zoutwater oplossing in huis te maken door het mengen van 1/2 tl. van keukenzout in een 8-oz. glas warm water.

•  Neem de medicijnen die door uw arts, waaronder antibiotica voorgeschreven. Deze zullen helpen bij het herstel bespoedigen, infectie te voorkomen, en het verminderen van pijn en ontsteking.

•  Stoppen met roken. Roken tijdens uw herstel zal vertragen genezing, verhogen droge mond en pijn, en irriteren uw operatiewond.

•  Verslag elke bloeden of een toename van de zwelling of pijn aan uw arts zo spoedig mogelijk. Dit kunnen tekenen zijn van een infectie of andere complicaties.