Hoe te verlagen astma-exacerbaties

Hoe te verlagen astma-exacerbaties

Astma is een ontstekingsziekte van de longen gekenmerkt door episodes zogenaamde "astma-aanvallen". Tijdens een aanval, kan een astma-lijder piepende ademhaling, beklemming op de borst en kortademigheid. Gelukkig zijn er stappen die u kunt nemen om astma-exacerbaties verminderen.

Instructies

•  Prijzen allergie testen aan omgevingsfactoren die een astma-exacerbatie gang zouden kunnen brengen. Allergenen zoals schimmels, huidschilfers van dieren, huisstofmijt en kakkerlakken leiden vaak tot astma-aanvallen bij gevoelige personen. Zodra deze zijn geïdentificeerd, verwijder ze door het grondig schoonmaken van uw leefruimte en ongediertebestrijding om kakkerlakken te elimineren.

•  welke niet-allergische astma triggers zoals sigarettenrook, luchtvervuiling, vocht, kou en indoor dampen. Verminder de gevolgen ervan door een verbod op binnenshuis roken, gebruik van schoonmaakmiddelen beperken en het draaien van een de-luchtbevochtiger. Als niveaus van luchtverontreiniging zijn hoog of het buiten koud is, binnen blijven of een gezichtsmasker dragen.

•  Houd een eetdagboek voor twee weken om te zien of bepaalde voedingsmiddelen verhogen van uw astma-exacerbaties. Vermijd het eten van voedsel dat sulfieten, zoals rode wijn bevatten.

•  Haal de seizoensgebonden griepvaccin. Virussen, waaronder het griepvirus, kan een astma-exacerbatie triggeren. Handen regelmatig wassen om het risico van andere virale infecties die kan brengen op een astma-aanval te verminderen.

•  Niet roken. Roken veroorzaakt het slijmvlies van de luchtwegen meer slijm, die een astma aanval kan leiden produceren.

•  Tref voorzorgsmaatregelen bij het ​​sporten, als oefening kan vaak leiden tot astma-exacerbaties. Niet uitoefenen in de kou, in een hoge luchtvochtigheid, als je ziek of wanneer het aantal pollen hoog zijn. Houd uw inhalator handig als uw arts een - voor het geval dat.

•  Praat met uw arts over de beste medicijnen en inhalatoren om astma exacerbaties te verminderen, en ze gebruiken zoals voorgeschreven.

Hints

  • Als de luchtverontreiniging binnenshuis triggers uw astmasymptomen, krijgen een luchtzuiveringsinstallatie.
  • Vermijd het nemen van medicijnen, in het bijzonder aspirine of niet-steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen, zonder overleg met uw arts. Deze geneesmiddelen kunnen een verergering van astma bij sommige mensen veroorzaken.