Hoe te stoppen met snurken en kwijlen

Hoe te stoppen met snurken en kwijlen

Snurken en kwijlen zijn onbedoelde, hinderlijk en soms gênant. Er zijn fysiologische redenen voor snurken en kwijlen, en oplossingen. Snurken door de hoge weefsel in de neus, keel of de positie van de tong. Drooling kan worden veroorzaakt door een overmatige stroom van de speekselklieren of slecht spiertonus. Conservatieve behandelingen kunnen helpen of te genezen van deze problemen. Als al het andere faalt, een operatie is een optie.

Instructies

Hoe te stoppen met snurken

•  Plaats blokken onder het hoofdeinde van uw bed om je hoofd hoger te leggen. Slapen op je zij kunnen helpen. Als je consequent rollen op je rug, naai een tennisbal in de rug van een T-shirt om u te houden van het doen.

•  Beperk uw consumptie van alcohol en duidelijk uw neus voor het slapen gaan. Het houden van uw nasale luchtwegen open kan het voorkomen het openen van je mond te ademen terwijl je slaapt.

•  Gebruik een continue positieve druk in de luchtwegen (CPAP) masker als u slaapapneu. Snurken komt vaak met slaapapneu en het dragen van het masker zorgt ervoor dat je genoeg zuurstof, waardoor de noodzaak voor u om te ademen door je mond.

•  Gebruik een tandheelkundige apparaat, vergelijkbaar met een gebitsbeschermer, die je mond en tong zich aanpast aan uw luchtwegen open te houden.

Hoe om te stoppen met kwijlen

•  Neem een medicatie die uw arts kan voorschrijven dat het parasympathische systeem dat deel uitmaakt van het autonome systeem dat de speekselproductie controleert remt. Drie medicijnen die kunnen helpen zijn glycopyrrolaat, trihexyphenidyl hydrochloride en benztropine mesylaat.

•  Heeft u een injectie van botulinum toxine A in de speekselklieren. De injectie wordt gegeven onder narcose en duurt zo lang als acht maanden.

•  Probeer biofeedback en hypnotherapie als je niet wilt medicijnen te nemen of op zoek bent naar een minder-invasie oplossing. Logopedie kan kinderen die kwijlen helpen.

Hints

  • Chirurgische behandelingen variëren voor zowel snurken en kwijlen. Uw arts kan u adviseren over de procedure die het beste is voor uw specifieke situatie.