Hoe te Sanitize Medical Equipment

Hoe te Sanitize Medical Equipment

De Centers for Disease Control verdeelt medische apparatuur in drie groepen op basis van de mate van besmetting risico in verband met elk: Kritisch, semicritical en niet-kritieke, met elke groep heeft zijn eigen sanitaire richtlijnen. Kritische artikelen verlenen van een hoog risico op infectie als ze vervuild en bevatten objecten die steriel weefsel of het vasculaire systeem in te voeren, zoals chirurgische instrumenten. Deze items moeten worden gesteriliseerd. Semicritical artikelen contact met slijmvliezen of nonintact huid en vereisen high-level desinfectie. Niet-kritieke punten in contact komen met intacte huid, maar niet de slijmvliezen en omvatten bloeddruk manchetten. Deze items vereisen slechts low-level desinfectie.

Instructies

Kritische Items

•  Raadpleeg de aanbevelingen van de medische fabrikant van de apparatuur. Kritische onderdelen moeten vrij zijn van alle micro-organismen en endospores zijn; Daarom moeten ze gesteriliseerd. Fabrikanten van apparatuur hebben meestal sterilisatie richtlijnen die speciaal voor hun apparaten.

•  Trek handschoenen, masker, beschermende brillen en een jurk om te voorkomen dat bloot aan besmet materiaal.

•  Demonteer het medisch hulpmiddel. Veeg het weg met de fabrikant goedgekeurde detergent en doek zo snel mogelijk. Geharde biomateriaal kan enzymatische wasmiddelen inactiveren en te voorkomen volledige desinfectie.

•  Plaats de juiste wijze verdund afwasmiddel in een bassin ervan ten minste 16 in. Door 8 in. Plaats apparatuur in het bekken en bedek volledig met water. Soak volgens guideines fabrikant. Niet lang genoeg kan eliminatie van alle besmetting te voorkomen geniet; echter niet het apparaat te verwijderen snel kan leiden tot schade. Bootje tijdens spoelen met zoet water. Zeepresten kan

remmen de desinfecterende of sterilisatiemiddel oplossing.

•  desinfecteren en steriliseren apparatuur met een FDA goedgekeurde hoog niveau ontsmettingsmiddel volgens de instructies van de fabrikant. De belichtingstijd en de temperatuur varieert tussen de fabrikanten. Sommige apparatuur stoom of ultrasone sterilisatie vereisen.

•  Spoel de apparatuur met steriel, gefilterd of leidingwater te ontsmettingsmiddel te verwijderen. Gooi spoelwater. Het niet grondig spoelen het ontsmettingsmiddel kan leiden tot bijwerkingen bij patiënten en mogelijk anafylaxie.

•  droog met geforceerde lucht voordat u deze opbergt. Dit reduceert de kans op herbesmetting door watergedragen micro-organismen.

Semicritical Items

•  handmatig alle zichtbare organisch materiaal te verwijderen met behulp van door de fabrikant goedgekeurde detergent en doek. Schone apparatuur met water en enzymatische oplossingen die geschikt zijn voor gebruik op instrumenten zoals vermeld in richtlijnen van de fabrikant. Spoel grondig en gooi het water.

•  Haal de fabrikant aanbevolen ontsmettingsmiddel. Semicritical artikelen vereisen high-level desinfectie met behulp van een door de FDA goedgekeurde chemische ontsmettingsmiddelen zoals glutaaraldehyde of ortho-ftaalaldehyde hoewel fabrikant richtlijnen moeten worden gevolgd om een ​​goede desinfectie te garanderen, zonder afbreuk te doen aan apparatuur. High-level desinfectie traditioneel gedefinieerd als volledige verwijdering van micro-organismen, behalve voor kleine aantallen bacteriesporen.

Richtingen •  Volgen fabrikant voor het gebruik van desinfecterende. High-level desinfectie wordt typisch bereikt met een uitzettijd van ten minste 20 minuten in een kamertemperatuur oplossing van een FDA-goedgekeurd ontsmettingsmiddel.

•  Verwijder de instrumenten uit de oplossing en goed naspoelen met steriel of leidingwater. De kwaliteit van het spoelwater gebruikt is afhankelijk van het beoogde gebruik van het instrument. Volg met een alcohol spoelen voor apparatuur die contact met de slijmvliezen van de bovenste luchtwegen zal hebben

•  Droog apparatuur volgens de instructies van de fabrikant. Apparatuur moet onmiddellijk worden gebruikt of opgeslagen op een manier om herbesmetting te minimaliseren.

Niet-kritieke Items

•  Zorg voor een EPA-geregistreerde germicide zoals gespecificeerd door de fabrikant en / of instelling die gebruik maakt van de apparatuur. Low-level desinfectie verwijdert pathogene micro-organismen uit objecten, zodat ze veilig zijn te hanteren, gebruiken of weggooien.

•  Desinfecteer niet-kritieke medische hulpmiddelen (bijvoorbeeld bloeddruk manchet) met een EPA-geregistreerde ziekenhuis

ontsmettingsmiddel gebruiken veiligheidsmaatregelen van het label en het gebruik richtingen. Volgens de wet moeten alle geldende instructies op het etiket op de EPA-geregistreerde producten worden gevolgd.

•  Zorg ervoor dat, ten minste, niet-kritieke patiënt-care apparaten worden gedesinfecteerd wanneer zichtbaar vervuild

en regelmatig. Als gewijd, wegwerp apparaten niet beschikbaar zijn, desinfecteren niet-kritieke patiënt care-apparatuur na gebruik op een patiënt die is besmettelijk.

Hints

  • Volg de richtlijnen van alle fabrikant. Doet u dit niet doet, kan de volledige sterilisatie en / of desinfectie voorkomen of tot materiële schade leiden.