Hoe te Ongebruikte voorgeschreven medicijnen doneren

Onjuiste verwijdering van geneesmiddelen op recept kan leiden tot verontreiniging van het lokale grondwater. Om dit te voorkomen, hebben het voorschrijven van geneesmiddelen repositories opgericht om te nemen in ongeopende, ongebruikte medicijnen. Iedereen kan deelnemen, maar alle donaties worden geïnspecteerd voordat ze worden geaccepteerd. Er zijn andere beperkingen ook. Daarnaast repositories helpen individuen die niet medicijnen kunnen veroorloven door hen recycling. De ontvanger kan drugs voor weinig krijgen om kosteloos. Hier is hoe u uw ongebruikte voorgeschreven medicijnen te doneren.

Instructies

•  Neem contact op met uw staat van de Department of Health om een repository te lokaliseren. Het programma is niet gelijkmatig verspreid over het hele land, dus je kan hebben om te gaan voor een rit om de repository te krijgen.

•  Verzamel uw medicijnen en ze te inspecteren. Repositories kan niet geopend medicijnen te nemen. Zorg ervoor dat de zegels op de pakketten niet worden geknoeid. Medicijnen in recepten flessen kunnen niet worden gedoneerd, maar kan worden teruggebracht naar de apotheek die ze voorgeschreven voor correcte verwijdering.

•  Verzamel alle documentatie die met de drugs kwam. De meeste recepten hebben een etiket op hen, die zegt wie ze oorspronkelijk waren voorgeschreven. Degenen die dat niet doen, moet worden verantwoord. De repository kan het bewijs dat de drugs zijn uw eigen, aan u voorgeschreven door een arts nodig hebben. Een individu kan geen drugs doneren van instellingen zoals gevangenissen en vaak verpleeghuizen.

•  Controleer de vervaldatum. Deze datum moet ergens in de toekomst zijn. Verlopen drugs worden niet geaccepteerd.

Hints

  • Drugs via klinische proeven, alsmede andere experimentele medicijnen voorgeschreven zijn niet recycleerbaar. Ongebruikte delen van deze medicijnen bij de apotheek of arts die hen voorgeschreven voor correcte verwijdering.