Hoe te kiezen voor de beste Masker voor CPAP

Hoe te kiezen voor de beste Masker voor CPAP

Als u zijn gediagnosticeerd met slaapapneu, kan uw arts u vertellen dat u zou kunnen profiteren van een continue positive airway pressure (CPAP) masker en de hoofdband. Het is een verademing om op zijn minst weten wat de oorzaak van uw slaap problemen, maar nu heb je een grote beslissing te maken. Alle CPAP machines leveren een constante, stabiele luchtdruk, maar de maskers variëren in stijl en grootte. Doe je huiswerk om te beslissen welke masker je de beste nachtrust's zal toestaan. Uw arts en een masker leverancier zal u helpen deze belangrijke beslissing te nemen.

Instructies

•  Kies een CPAP masker leverancier en het opzetten van een afspraak om een verscheidenheid van maskers proberen.

•  Bepaal uw slaap routine om u te helpen beslissen welk masker het beste werkt voor jou. Volgens de Mayo Clinic, de positie waarin je slaapt, als je een 's nachts lezer, als u een bril om te lezen en als je woelen en draaien' s nachts zal al bepalen wat voor soort CPAP masker dat u nodig hebt.

•  Onderzoek een full-face masker, dat de mond en neus bedekt en maakt gebruik van kant bandjes om het op zijn plaats te houden. De Mayo Clinic adviseert behandeling van dit type masker als u moeite met ademhalen door je neus te wijten aan verstopte neus of congestie. Dit masker kan ook profiteren als je eerder hebt geprobeerd andere opties ontworpen om u te helpen ademen door je mond 's nachts - een neusmasker, nasale kussen-interface gecombineerd met een verwarmd luchtvochtigheid functie, of een kinband - maar je blijft ademen door je mond 's nachts.

•  Bepaal of een nasale kussen masker met kant bandjes het beste werkt voor jou. De nasale kussens onder de neus leveren luchtdruk. Je bent een waarschijnlijke kandidaat voor dit type masker als u gelooft dat een masker die het grootste deel van je gezicht voel je je claustrofobisch, als je liever een volledig gezichtsveld voor het lezen of tv kijken en als je wilt om uw bril te dragen tijdens het dragen het masker.

•  Denk aan een bal-cap stijl nasale kussen masker met bandjes als je slaapt op je zij of buik of als je claustrofobisch voelt het dragen van een volgelaatsmasker. Een klein masker, genaamd een kussen, of nasale kussens leveren luchtdruk. Een voorste bevestiging met neusstuk past op en neer.

•  Bepaal of een neusmasker met schuimkussens en zijriemen het beste werkt voor jou. Volgens de Mayo Clinic, dit masker is een goede optie als uw arts een hoge luchtdruk instelling of als je veel bewegen in je slaap. Een schuim stuk zuigt het masker op je gezicht, zodat de lucht niet ontsnapt. Het schuim stuk en de banden aan de zijkant zodat de hoofdbanden te buigen.

Hints

  • U kunt de meeste CPAP maskers te passen. De juiste pasvorm zorgt voor de meeste comfort.
  • Praktijk het dragen van alleen de CPAP masker voor een korte periode van tijd tijdens de dag om u te laten wennen aan het.
  • Praat met uw arts over te schakelen naar een ander formaat of type van masker, of een ander apparaat, als u nog steeds slaapproblemen, zelfs na correctie van uw masker.
  • Ga er niet vanuit dat je dezelfde grootte zal dragen in elk masker. Proberen op verschillende maten van elk masker voor de beste pasvorm.
  • Inconsistentie in het dragen van het masker zal resulteren in een langere aanpassingsperiode.