Hoe te handelen Medical Waste

Hoe te handelen Medical Waste

Medisch afval kan pathogene, besmettelijke, of fysiek schadelijk zijn. Deze afvalstoffen moeten zorgvuldig worden behandeld om persoonlijk letsel en de verspreiding van de ziekte te voorkomen. Gepaste behandeling, verpakking, markering, en verwijdering procedures beschikbaar zijn om het risico van letsel of ziekte te verminderen. Een medisch afval beheersplan moeten worden ontwikkeld op basis van het soort en de hoeveelheid afval geproduceerd. Met goede hygiëne, vooral veelvuldig handen wassen en ontsmetten, is een van de meest effectieve manieren om de gevaren en het risico van infectie. Het gebruik van handschoenen en andere vereiste beschermingsmiddelen verder zorgt voor veiligheid tijdens medische afvalverwerking.

Instructies

Hoe te handelen Medical Waste

•  Ontwikkel een medisch afval beheersplan op basis van een inventarisatie van de geproduceerde afval. De inventarisatie moet ook daadwerkelijk en potentieel besmettelijk en pathologische materialen. Disposable materialen die zijn verontreinigd met bloed of andere lichaamsvloeistoffen moeten worden behandeld als medisch afval. Gebroken glaswerk, naalden, scalpel blades en andere besmette scherpe voorwerpen worden in deze inventaris.

•  Educate en testen van personeel in de erkenningsprocedures en veilige behandeling voor alle medische afvalstoffen die kunnen worden gegenereerd. Trein mensen omgaan met medisch afval persoonlijke beschermingsmiddelen, slijpsel containers, goede handen wassen technieken, en de oppervlakte ontsmetten procedures gebruiken. Wees er zeker van medisch afval generatoren en handlers weten hoe goed don, Doff, onderhouden en verwijderen van persoonlijke beschermingsmiddelen.

•  Verdeel naalddichte slijpsel containers en medisch afval "biohazard" zakken tot het genereren van gebieden te verspillen. Gebruik de rode zakken met een erkende biohazard waarschuwingslampje voor het verzamelen van medisch afval. Bewaar en transporteer medisch afval in meer duurzame, lekvrije containers aanbevolen door het vervoer en verwijdering bedrijf die u gebruikt.

•  Scheiden besmettelijk en pathologische medische afval van algemene en gevaarlijke afvalstoffen. Store afval in afwachting van verwijdering in een veilige omgeving met beperkte toegang. Dit gebied moet lekken bevatten en worden gemakkelijk gereinigd en ontsmet.

•  Gooi medische afvalstoffen via een toegestane infectieziekten en pathologische afvalverwerkingsbedrijf. Zorg ervoor dat de faciliteit gebruik maakt van verbranding, stoomsterilisatie, of een andere goedgekeurde vernietiging methode voor de behandeling van medisch afval. Zorg ervoor dat u met de autoriteiten om de naleving van de lokale behandeling en het beheer van afval eisen verzekeren.

•  Na omgang met het medisch afval, schoon en ontsmet uw handen met antiseptische zeep en alcohol gebaseerde desinfecterende oplossingen. Ontsmetten horizontale vlakken en gebieden die in contact komen met medische afval vaak zijn geweest. Een 10 procent bleekwater oplossing is effectief voor het ontsmetten van de meeste oppervlakken.

Hints

  • Draag altijd handschoenen en andere geschikte beschermende uitrusting bij de omgang met medisch afval.
  • Gebruik gestandaardiseerde rode zakken met biohazard symbool en de inscriptie op medisch afval te verzamelen.
  • Gebruik automatisch afscherming naalden, spuiten en scalpelmesjes zover aanwezig.
  • Gebruik alleen een licentie en mag afval medische vervoerders en ontdoeners.