Hoe te genezen slapeloosheid

Hoe te genezen slapeloosheid

De meeste mensen hebben een slapeloze nacht een keer in de zoveel tijd, maar voor sommige mensen, slapeloosheid is een continu probleem, of het probleem is in slaap vallen of in slaap te blijven. Hoewel moe of suf is ellendig genoeg op zijn eigen, slecht slapen kan leiden tot gevolgen voor de gezondheid - volgens MedlinePlus, is er "bewijs dat een gebrek aan slaap kan het vermogen van uw immuunsysteem om infecties te bestrijden verlagen." U bent ook meer kans op een auto-ongeluk terwijl groggy hebben. Goede slaapgewoonten, ook wel bekend als een goede 'slaaphygiëne', kunnen de meeste gevallen van slapeloosheid helpen.

Instructies

•  Vermijd stimulerende middelen zoals cafeïne en nicotine en overmatig suiker. Neem contact op met uw arts of apotheker over eventuele medicijnen die u gebruikt, en vragen of deze kunnen de slaap verstoren.

•  Gebruik geen alcohol als een slaap steun. Het werkt niet. Veel mensen denken dat alcohol zal hen genoeg om te slapen ontspannen, maar alcohol geeft slechts gebroken of onderbroken slaap op zijn best, dat het probleem verbindingen.

•  Beweeg regelmatig om betere slaap te bevorderen, maar maak het niet te dicht bij het ​​slapen gaan, die het tegenovergestelde effect kunnen hebben doen.

•  Stop met het eten van twee of drie uur voor het slapengaan. Als u een hapje, warme melk of voedsel met een hoog trytophan, zoals kalkoen of cashewnoten moet hebben, zijn een goede keuze.

•  Vermijd dutjes overdag als je niet slapen 's nachts. Dutten zal helpen om je lichaam te trainen om te slapen in de dag of in korte spurts in plaats van in zeven of acht-uursdiensten.

•  Breng de laatste 30 minuten van de dag lezen - maar niet in bed - of het beoefenen van diepe ademhaling, meditatie of ontspanning. Het nemen van een warm bad of het luisteren naar rustgevende muziek kan ook ontspannend.

•  Houd vaste bedtijd en wakkere uren. Dit helpt je lichaam trainen om regelmatig te slapen. Het is erg moeilijk om de slaap te verbeteren wanneer uw uren zijn onregelmatig. Kies een vaste bedtijd waarmee je genoeg tijd voor een volledige nachtrust's.

•  Houd uw bed voor het slapen alleen. Vermijd het lezen of tv kijken in bed.

Hints

  • Als u volgen al deze maatregelen en hebben nog steeds aanzienlijke moeite met slapen, raadpleeg dan uw arts.
  • Erken dat ieders slaap behoeften zijn moeilijk. Sommige mensen ten onrechte denken dat ze hebben van slapeloosheid, als ze gewoon minder slaap nodig dan andere mensen nodig hebben.