Hoe te Gekonfijte gember maken voor een maagklachten

Gember wordt al lang gebruikt als een remedie tegen maagpijn. Echter, zou een heleboel mensen liever lijden dan dapper de smaak van een theelepel gember in een glas water. Gekonfijte gember, echter smakelijker en even effectief. Terwijl dit recept voor het maken van gekonfijte gember voor een maagklachten is nogal tijdrovend (het duurt vier dagen om te maken, en vijf dagen voordat het klaar is), vindt u dat het tijd is goed besteed.

Instructies

Hoe te Gekonfijte gember maken voor een maagklachten

•  Dag 1: Snijd de gember in 1/2 inch vierkantjes; plaats in een pan en voeg genoeg water om te dekken. Bedek de pan en breng aan de kook langzaam. Zet het vuur lager en laat sudderen tot de gember is vork-tender. Verwijder de pan van het vuur. Deksel en laat overnacht bij kamertemperatuur.

•  Dag 2: Voeg 3 eetlepels water in de pan en breng de gember aan de kook opnieuw. Zet het vuur lager en laat 15 minuten sudderen. Schil en snijd 1/2 citroen of sinaasappel. In gember samen met 1 kop lichte glucosestroop. Sudderen zonder deksel, gedurende 15 minuten, af en toe roeren. Haal van het vuur, dek af en laat staan ​​bij kamertemperatuur gedurende de nacht.

•  Dag 3: Nogmaals, voeg 3 eetlepels water en breng de gember mengsel aan de kook. Voeg 1/2 kopje suiker en laat het mengsel weer aan de kook. Zet het vuur lager en laat onafgedekt 30 minuten. Roer de rest van de suiker en terug aan de kook. Haal van het vuur, dek af en laat staan ​​bij kamertemperatuur gedurende de nacht.

•  Dag 4: Voeg 3 eetlepels water en breng het mengsel aan de kook voor de laatste keer. Kook totdat de gember is doorzichtig en de stroop niet langer loopneus. (De siroop mengsel zal zeer zwaar en dik zijn als spooned uit de pan.) Verwijder de gember uit de siroop en leg ze op een rooster om af te drogen. (Plaats vetvrij papier onder het rek.) De gember zal moeten worden overgelaten aan een nacht drogen. Je zult weten dat het klaar is wanneer het droog, maar nog kleverig aanvoelt is. Bestuif met poedersuiker en bewaar in een glazen pot met deksel. Gebruik voor de maag van streek als dat nodig is of na de maaltijd.

Hints

  • Gooi de siroop na het verwijderen van de gember. Het kan worden gebruikt om maagpijn te regelen, ook. U kunt ook gebruik maken van de stroop op pannekoeken of wafels.
  • Gekonfijte gember zal voor onbepaalde tijd blijven.
  • Gebruik geen gember als u een hoge bloeddruk en / of bloedverdunners gebruiken.
  • Vermijd gember als u een maagzweer.
  • Als u nog vragen of opmerkingen heeft over het gebruik van gember, contact opnemen met uw arts of een gecertificeerde drogist.