Hoe te Diarree Stop met cholesterolverlagende medicijngebruik

Als u het nemen van een voorgeschreven medicijn bekend als een statine om uw cholesterol te verlagen, kunt u gastro-intestinale (GI) bijwerkingen zoals misselijkheid, obstipatie en diarree. Deze bijwerkingen zijn zeldzaam en treden meestal op bij mensen die al hebben spijsverteringsstoornissen. Volgens de Mayo Clinic, statines zijn ook meer kans op bijwerkingen bij vrouwen, degenen die een kleinere body frame en / of mensen die 65 jaar of ouder veroorzaken. Je hebt ook een grotere kans op bijwerkingen als u meer dan één medicijn voor hoog cholesterolgehalte, lever- of nierziekte, en hebben een type 1 of type 2 diabetes. Er zijn enkele maatregelen die u kunt volgen om uw risico op diarree te verminderen, evenals manieren om diarree te controleren wanneer dit toch gebeurt.

Instructies

•  Neem uw ​​statine pil met uw avondmaaltijd. Deze timing vermindert het risico van maag effecten, waaronder diarree.

•  Neem een medicijn vakantie. Volgens de Mayo Clinic, het stoppen van uw statine gedurende 10 tot 14 dagen zal u toelaten om te zien of de diarree verdwijnt wanneer je niet op de drug. Als dat zo is, wordt de darm probleem hoogstwaarschijnlijk te maken met de statine.

•  Ga naar een andere statine. Sommige cholesterolverlagende medicijnen, zoals pravastatine (Pravachol) en rosuvastatine (Crestor), mogelijk minder bijwerkingen veroorzaken. Je nodig hebt om deze schakelaar te bespreken met de voorschrijvend arts.

•  Laat uw dosis statine. U kunt minder bijwerkingen met een lagere dosis, maar u zult ook de cholesterolverlagende voordelen van het geneesmiddel verminderen. Praat met uw arts voordat u de dosering.

•  Verander wat je eet. Sommige voedingsmiddelen zoals bananen, rijst en droge toast hulp stevige up van uw ontlasting en verminderen uw diarree. Vezelrijke producten dikker uw ontlasting en maak uw stoelgang regelmatiger. Enkele goede fiber keuzes zijn producten gemaakt met volkoren granen en zemelen.

•  Drink de juiste vloeistoffen. Je moet veel vloeistof, zodat je niet uitgedroogd raken, maar dranken met cafeïne of alcohol te vermijden. Melk kan je diarree een beetje erger te maken, maar biedt ook essentiële voedingsstoffen. Als uw diarree mild is, kunt u verder het drinken van melk. Als het wordt ernstiger, schakelen naar sportdranken dat de glucose en natrium verloren in uw frequente stoelgang te vullen.

Hints

  • Diarree van een cholesterolverlagende medicatie is meestal mild en gaat weg als je door met het innemen van de drug. Echter, kunnen ernstige en aanhoudende diarree uitdroging, duizeligheid (vooral als u opstaat) en verlies van essentiële elektrolyten zoals natrium veroorzaken. Meld deze klachten aan uw arts meteen.