Hoe te decoderen Verzekeringsclaims

Wanneer u naar uw arts te bezoeken, haar kantoor legt informatie elektronisch of via papier, aan uw verzekeringsmaatschappij. Deze informatie wordt een claim. Uw claim somt alle procedures uw arts aan u verstrekt en de diagnose gegeven. Deze informatie wordt verwerkt door uw verzekering vervoerder die beslist op basis van uw ziektekostenverzekering plan hoeveel de arts in rekening mag brengen, hoeveel de vervoerder zal de dokter te betalen en hoeveel van de vordering die u verantwoordelijk voor het betalen zijn.

Instructies

•  Controleer uw uitleg van voordelen voor de nauwkeurigheid. Onder het gedeelte voor leden informatie, double-check dat de naam van de persoon die de verzekering heeft gekocht wordt vermeld, en het lid identificatienummer en het plan nummer komt overeen met wat er op je lid identificatiekaart.

•  Zoek de patiënt informatie over de uitleg van de voordelen. De patiënt gebied zal een lijst van de naam van de persoon die werd gezien door de arts, hun relatie tot de verzekering lid en hun patiënt identificatienummer. Dit zal hetzelfde zijn als het lid is ook de patiënt.

•  Kijk naar elke gedetailleerde regel van uw uitleg van voordelen. Elke lijn zal de naam van uw arts een lijst, de datum van benoeming van de arts, het bedrag dat de dokter gefactureerd uw verzekering voor de procedure, het bedrag dat uw verzekering is toegestaan ​​voor de procedure, de hoeveelheid verzekering betaald aan uw arts en het bedrag dat u verschuldigd mocht zijn uw arts.

•  Geef je mening over het ontvangen van uw arts rekeningoverzicht. Vergelijkbaar met de uitleg van de uitkeringen de verklaring somt elke procedure uitgevoerd op de datum van uw bezoek en de bijbehorende kosten. Het geeft ook aan als uw verzekeraar stuurde een betaling voor uw bezoek.

•  Vergelijk uw uitleg van de voordelen lijn per lijn naar het rekeningoverzicht uw arts naar u verzonden. Voor elk getoond op de rekeningoverzicht lading, zoek de bijbehorende lading op de uitleg van voordelen. Als ze niet overeenkomen, bellen en vragen het kantoor van uw arts voor hulp bij het begrijpen van de verschillen.

Hints

  • Als u een rekeningoverzicht ontvangen van uw arts en er is geen indicatie van de verzekering wordt verwerkt, kan het een probleem met de timing te zijn en betekent niet dat uw provider niet in geslaagd om uw aanspraak op de verzekering in te dienen. Roepen en te verduidelijken dit met het kantoor. Ook als het rekeningoverzicht hierom niet wordt gespecificeerd, kunt u uw provider bellen en vragen om een ​​te worden gezonden.
  • Als u betaalt factuur van uw arts voordat de verzekering is verwerkt, kan u over loon. Als u uw arts hebt betaald meer dan de uitleg van de voordelen laat zien dat u verschuldigd bent, bel dan uw provider en vragen voor een restitutie.