Hoe te Carb calorieën te tellen

Hoe te Carb calorieën te tellen

Het tellen van calorieën is een van de belangrijkste manieren van het verliezen van gewicht of het bijhouden van de voortgang van uw dieet. Soms, echter, op het etiket van uw voedsel is gescheurd of beschadigd is, en je hebt slechts gedeeltelijke informatie over de voedingswaarde. Of misschien moet je de calorieën die door elk van de macronutriënten in je eten te bepalen. De berekening nodig om het aantal calorieën door het koolhydraat in voedsel bepalen is zeer eenvoudig.

Instructies

•  Enter of noteer het aantal koolhydraten in een portie van je eten. Als je eet iets wat je gemaakt, moet u alle ingrediënten in uw berekeningen. Als u het eten van iets dat een voedingswaarde-etiket heeft, gebruik maken van de totale koolhydraten tellen.

•  Trek het aantal gram onoplosbare of voedingsvezels. Omdat vezels niet verteerd net als andere koolhydraten en heeft weinig tot geen effect op de bloedsuikerspiegel, sommige deskundigen - waaronder Drs. Michael R. en Mary Dan Eades, auteurs van "Protein Power" - zeggen dat je die gram mag aftrekken van de totale koolhydraten tellen. Andere experts raden af ​​te trekken slechts de helft van die gram, als de federale regelgeving niet de fabrikanten te verplichten om onderscheid te maken tussen de twee soorten vezels in de meeste voeding labels.

•  Vermenigvuldig de aangepaste koolhydraten tellen van 4. Er zijn 4 calorieën in 1 gram koolhydraten.

•  Vermenigvuldigen met het aantal porties gegeten. Controleer zo mogelijk de portie op het voedingswaarde-etiket, als porties zijn vaak minder dan je zou verwachten. Bijvoorbeeld, een typische portie van brood is een schijfje. Als je een broodje aten, zou je met twee vermenigvuldigen. Als je at twee boterhammen, zou je vermenigvuldigen met vier.

•  Noteer het resultaat in uw dieet dagboek. Aan het eind van de dag kunt u alle van de calorieën uit koolhydraten om uw dag totale calorieën bepalen van koolhydraten.

Hints

  • Het bijhouden van uw totale dagelijkse calorieën uit koolhydraten in een tijdschrift of spreadsheet kan behulpzaam zijn bij het beoordelen van de effectiviteit van uw dieet.