Hoe te behandelen Parodontitis Zonder Tandarts

Periodontale ziekte, ook wel parodontitis, is de ontsteking van het tandvlees. Parodontale ziekte is niet alleen pijnlijk soms, maar het kan leiden tot gevaarlijke infectie en schade aan het bot en weefsels die de tanden ondersteunen. Symptomen van tandvleesaandoeningen omvatten gezwollen, bloedend tandvlees, slechte adem en losse permanente tanden. Routine tandcontroles kan helpen voorkomen en behandelen van parodontitis, maar volgens de American Dental Association (ADA), is er een grote hoeveelheid zelfverzorging kan doen zonder de hulp van een tandarts de behandeling en preventie van de progressie van de ziekte ( zie bronnen).

Instructies

•  Behandel parodontitis door het beheer van diabetes en andere gezondheidsproblemen die een effect op de gezondheid van uw tanden kunnen hebben. Systemische ziekten en sommige van de behandelingen, zoals geneesmiddelen tegen kanker, kan het risico op parodontitis verhogen. Als u last heeft van deze aandoeningen, in overleg met uw arts over manieren om uw tandvlees te beschermen.

•  Sluit met behulp van tabaksproducten om te helpen stoppen met de progressie en zelfs omkeren van de tekenen van tandvleesaandoeningen. De ADA meldt dat mensen die roken of kauwen van tabak zijn meer risico op tandvleesontsteking. Zodra je stopt met het gebruik van tabak en nicotine producten, zal uw tandvlees beginnen te helen.

•  Poets je tanden met een tandpasta die de vorming van tandplak vermindert, zoals Pro-Health Crest. Gingivitis, een minder ernstige vorm van parodontitis, beïnvloedt het tandvlees en kan worden behandeld door het verwijderen van plak en tandsteen dat veel mensen hebben langs hun gom lijnen. Gebruik een spiegel om te zien waar rood, gezwollen tandvlees het begin van parodontale aandoeningen kunnen wijzen.

•  Target plaque makkelijker met behulp van een plaque-gevechten spoelen na het tandenpoetsen. Sommige spoelingen voor kinderen (die ook volwassenen kunnen gebruiken) helpen lokaliseren probleem plekken door het draaien van de plaque verschillende kleuren. Hoe meer tandplak en tandsteen die bestaat in je mond, hoe meer kans je hebt om infecties en ernstige ontsteking die consistent is met parodontitis ontwikkelen.

•  Floss je tanden na het poetsen om je mond gezond te houden en te behandelen kleine vormen van tandvleesaandoeningen. Als u problemen heeft met behulp van reguliere dental floss, probeer dan met behulp flossers dat een easy-to-hold handvat hebben.

•  uw mond met een zout water spoelen Spoelen op ontsteking van het tandvlees te verminderen. Meng 1 theelepel. keukenzout in een volle 8 oz. glas water op kamertemperatuur.

Hints

  • Hoewel het mogelijk is om minder ernstige vormen van gom ziekte te behandelen zonder dat u naar een tandarts, moet zelfzorg gedaan worden in aanvulling op de reguliere tandarts voor controle. Uw tandarts is een waardevolle bron voor het houden van uw tanden en tandvlees gezond.