Hoe te Ademhalingsstelsel Efficiency Test

Hoe te Ademhalingsstelsel Efficiency Test

U kunt de ademhalingswegen efficiëntie testen gebruiken om de conditie van een atleet, het risico op postoperatieve respiratoire complicaties voor mensen die een chirurgische ingreep te beoordelen of aan de luchtwegen, zoals chronische obstructieve longziekte, of COPD te diagnosticeren. Deze tests meten de hoeveelheid lucht je longen kan verplaatsen, hoe snel ze kan comprimeren en uit te breiden en hoe stijf je longen en de borstwand zijn. U moet rekening houden met de leeftijd, geslacht, lengte en grootte van patiënten voor de beoordeling van de resultaten van een respiratoire efficiëntie test. Zo kan een kleine man lager op een ademhalingssysteem efficiëntietest dan een grotere man te scoren, terwijl een zwaarlijvig persoon zal ook een lagere score dan een slanker patiënt met dezelfde leeftijd, geslacht en lengte.

Instructies

•  Test de geforceerde vitale capaciteit, FVC of van het onderwerp. Dit is de maximale hoeveelheid lucht die hij of zij kan verdrijven uit haar longen na een diepe zucht. Met een spirometer het volume geïnspireerd en door de patiënt verstreken meten. Lager dan gemiddelde resultaten kunnen wijzen op de patiënt heeft astma of bronchitis.

•  Kwantificeren het geforceerde expiratoire volume in een seconde, of FEVE1. Deze test meet het volume van de uitgeademde lucht in de eerste seconde van hij FVC test stap 1 beschreven gezonde patiënten moeten kunnen 75 tot 80 procent van de totale vitale capaciteit uitademen in de eerste seconde.

•  Meet de maximale hoeveelheid zuurstof die de patiënt kan ademen in een minuut tijdens het sporten op maximale capaciteit. Deze test zal het vermogen van de longen om zuurstof te transporteren naar het spierweefsel te meten. Mensen met een hoge mate van fitheid zal adem hogere volumes van zuurstof dan die met een lage conditie.

Hints

  • De hoogte waarop u het uitvoeren van deze tests kunnen invloed hebben op uw resultaten. Bijvoorbeeld VO2 max resulteert daling met maar liefst 11 procent voor elke 1.000 meter stijg je meer dan 1600 meter.