Hoe snel na het begin van de chemotherapie Do You Feel De Effecten?

Hoe snel na het begin van de chemotherapie Do You Feel De Effecten?

Geneesmiddelen gebruikt bij chemotherapie aanval op de gezonde delen van uw lichaam, evenals degenen die getroffen zijn door kanker. De drugs verstoren snel delende cellen, gericht op de kankercellen. Ze zijn zo sterk dat ze ziekte, haarverlies, lethargie, geheugenverlies, infectie, zenuwbeschadiging en botverlies veroorzaken.

Potentiƫle

Sommige bijwerkingen beginnen kort nadat u met de behandeling begint. Anderen kunnen duren weken of maanden te verschijnen.

Soorten

De bijwerkingen die zich in de vroege stadia van de behandeling met chemo presenteren onder meer haaruitval, misselijkheid, vermoeidheid en gewicht verandert. Dit komt door het lichaam onmiddellijke reactie op de chemicaliƫn.

Libido

Volgens de Mayo Clinic, veel mensen ervaren een verlies van seksueel verlangen tijdens en na het ondergaan van chemotherapie.

Overwegingen

De meeste mensen zullen een variatie van bijwerkingen, omdat iedereen de behandeling regime is anders.

Tijd Frams

Sommige bijwerkingen zal veranderen vrij snel gaan met behulp van ondersteuning drugs, maar sommige kunnen hangen maanden of zelfs jaren. Bijvoorbeeld, volgens breastcancer.org kunnen sommige vrouwen behandelen ongemakkelijk zenuwbeschadiging in hun voeten en handen door Taxol of Taxotere maanden.