Hoe op de transplantatie lijst voor een nier te krijgen

Om een ​​nierdonatie uit de United Network for Organ Sharing (UNOS), de organisatie die verantwoordelijk is voor het verzamelen en verspreiden van alle overleden donor-organen in de Verenigde Staten ontvangen, moet u eerst op de niertransplantatie wachten nationale lijst te worden geplaatst. Patiënten kunnen zichzelf niet toe te voegen aan de lijst; in plaats daarvan, moet je door een transplantatiecentrum op de lijst te worden geplaatst zodra de artsen van het centrum te bepalen dat je inderdaad een goede kandidaat voor een niertransplantatie zou zijn.

Instructies

•  Maak kennis met uw arts te bespreken of hij denkt dat je zou kunnen profiteren van een niertransplantatie. Als dat zo is, zal ze u een verwijzing naar een transplantatiecentrum geven. U hebt deze verwijzing om te bezoeken het transplantatiecentrum als een potentiële patiënt.

•  Selecteer en contact opnemen met een transplantatiecentrum. U kunt het ziekenhuis aanbevolen door uw arts te halen of kies een ander. Om een ​​centrum op uw eigen vinden, bezoek de website UNOS ', die een doorzoekbare database van alle transplantatiecentra in de Verenigde Staten omvat. Houd in gedachten dat uw verzekeringsmaatschappij meer voor transplantaties uitgevoerd op specifieke ziekenhuizen kunnen betalen. Andere factoren te beschouwen, omvatten het centrum niertransplantatie overleving, aantal transplantaties uitgevoerd elk jaar, en of het centrum biedt extra diensten, zoals praatgroepen of hulp bij het vinden van de lokale woningmarkt. De transplantatie centrum zal waarschijnlijk omgaan met alle aspecten van uw transplantatie proces, zodat er een vinden die je je comfortabel voelt. Als je een steungroep van mensen die bereid zijn om u te helpen tijdens en na uw transplantatie, kan de locatie van het transplantatiecentrum ook een beslissende factor zijn.

•  Onderga een grondige medische evaluatie in het transplantatiecentrum om te bepalen of u een goede kandidaat voor een niertransplantatie zou zijn en dat je gezond genoeg zijn om de procedure te overleven. Transplantatie is niet een goede optie voor iedereen. Als het transplantatiecentrum beslist dat u een goede kandidaat, zullen ze je naam op de nationale transplantatie wachtlijst.

Hints

  • Het kan een lange tijd duren om een ​​nier van de transplantatie lijst, vaak een jaar of meer te ontvangen. Hoe eerder je op de lijst, hoe beter, dus aarzel niet om uw arts te raadplegen als u denkt dat u een kandidaat voor een transplantatie.
  • Het is de moeite waard op zoek naar de vraag of u nog familieleden of vrienden die bereid zijn om een ​​nier te doneren aan u zou zijn. Het vinden van je eigen compatibele donor betekent dat de lange wachttijd meestal geassocieerd met het ontvangen van een nier van de transplantatie lijst kan overslaan.