Hoe om vermoeide ogen te verlagen van het kijken naar een computer de hele dag

Hoe om vermoeide ogen te verlagen van het kijken naar een computer de hele dag

Nu mensen langer in de voorkant van de computer schermen tijdens werktijd en vrije tijd, oog en visie problemen in verband met computer te gebruiken zijn een steeds vaker voorkomende klacht. Symptomen van Computer Vision Syndrome omvatten wazig zien, droge en geïrriteerde ogen en vermoeidheid van de ogen. Vermoeide ogen kan worden verergerd door schittering op uw computerscherm, een verkeerd geplaatst monitor, en ongeschikte leesbril. CVS symptomen, zoals vermoeidheid van de ogen, zijn meestal van tijdelijke aard en kunnen worden voorkomen met eenvoudige aanpassingen.

Instructies

•  Haal uw ogen regelmatig controleren door een erkende optometrist. Werknemers moeten een oogonderzoek vóór aanvang van de werkzaamheden met computers en daarna periodiek, volgens het National Institute of Occupational Safety and Health. Bespreek met uw oogarts eventuele oogproblemen en hoe lang je elke dag door te brengen met behulp van een computer. Bril speciaal ontworpen voor gebruik met een computer kan het aangewezen zijn.

•  Verminder schittering op uw computerscherm. Naast het feit dat een bron van licht zelf, uw computerscherm fungeert als een spiegel, als gevolg van externe lichtbronnen. Verwijderen of verminderen van externe lichtbronnen - bijvoorbeeld door het sluiten van de kleuren of bewegende bureaulampen - en het minimaliseren van de effecten van de schittering op het scherm door de herpositionering van de monitor om minder licht te reflecteren, het aanpassen van de helderheid / contrast, de vaststelling van een glare- het verminderen van het scherm of de kap op uw monitor, of investeren in een computer scherm met een vlak, anti-reflecterend oppervlak.

3 Plaats uw monitor. Uw monitor moet worden geplaatst op een afstand van ten minste 20 centimeter van je ogen, volgens de Mayo Clinic. Als je moeite hebt tekst te lezen vanaf deze afstand, de lettergrootte wijzigen in plaats van scheel of leun naar voren om te lezen. De Canadese Vereniging van Optometristen adviseert positioneren het scherm 20 graden onder ooghoogte voor maximaal comfort oog.

•  Correct Plaats het toetsenbord en uitgangsmaterialen. Houd uw toetsenbord recht voor de monitor zitten in plaats van in een hoek, zodat u niet nodig hebt om je hoofd te bewegen of re-focussen je ogen als een blik tussen het toetsenbord en het scherm. Plaats leesmateriaal in een document staan ​​naast de monitor op dezelfde afstand, hoek en hoogte als het scherm.

•  Neem regelmatig een visuele pauzes. De Canadese Vereniging van Optometristen stelt uit de buurt van uw computer scherm te kijken gedurende 20 seconden om de 20 minuten en richt je ogen op een voorwerp ongeveer 20 meter afstand. Als alternatief, sluit je ogen regelmatig hen een pauze te geven en vermoeidheid van de ogen te voorkomen.

Hints

  • Als u bifocale dragen, vermijd je hoofd schuin terug naar het scherm weer te geven door het onderste gedeelte van uw lenzen. Verlaag uw monitor een paar centimeter of kopen aparte bril voor beeldschermwerk.