Hoe om te zien Vorderingen op uw medische Card

Medische fraude tiert welig. Er zijn aanbieders en medische toeleverende bedrijven die uw zorgverzekering overladen voor geleverde diensten, of laad uw account voor diensten en leveringen die je nooit ontvangen. U kunt alle vorderingen die tegen uw account, om ervoor te zorgen dat de claims zijn legitiem herzien. U kan ook nodig zijn om een ​​claim te bekijken om te controleren dat de aanbieder of de levering bedrijf onjuiste beweringen, uitdaging vorderingen ontkend door uw verzekering niet per ongeluk heeft ingediend, of om te verzekeren dat u correct worden vergoed door uw verzekering voor geld besteed aan diensten.

Instructies

•  Bel uw ziektekostenverzekering vervoerder. Geef de vertegenwoordiger van het lid nummer op uw zorgpas, of uw volledige naam en sofi-nummer. Vraag de vertegenwoordiger over alle claims die zijn ingediend tegen uw account. De vertegenwoordiger zal u een run geven neer van alle vorderingen, en kan zelfs sturen u een kopie, indien gevraagd.

•  Zie vorderingen online. Log in op uw account op de website van uw zorgverzekering vervoerder met uw gebruikersnaam en wachtwoord, of een nieuw account met uw lid-ID en naam. U kan ook worden gevraagd om uw geboortedatum, sofi-nummer, of postcode. Eenmaal ingelogd op uw account, kunt u de status van lopende vorderingen te bekijken.

•  Neem contact op met de aanbieder direct. Het ziekenhuis, kliniek of medische leveringsbedrijf moet een lijst van alle vorderingen tegen je ziektekostenverzekering voor zorg of diensten te bieden. De meeste providers zullen in-persoon verzoek en gemaild verzoeken accepteren. Hoewel gemaild verzoeken kunnen vereisen dat u een kopie van uw identiteitsbewijs, bel de leverancier voor meer informatie. U dient aan te geven dat u een kopie van claims of rekeningen, niet verslagen. Providers hebben 30 dagen de tijd om de gevraagde informatie te verstrekken.