Hoe om te weten wanneer zij aan medische hulp te zoeken voor een oorpijn

Hoe om te weten wanneer zij aan medische hulp te zoeken voor een oorpijn

Oor pijntjes zijn vrij vaak voor, vooral tijdens de koude en allergie seizoen. Meest oor pijntjes zijn self-limiting gebeurtenissen, die, hoewel pijnlijk en ongemakkelijk, zal oplossen met de juiste behandeling thuis. Echter, met het oog op voortdurende complicaties te voorkomen, is het belangrijk om de tijd te herkennen wanneer een oorpijn vereist medische aandacht. Lees verder om te leren hoe om te herkennen wanneer om medische hulp te zoeken voor een oorpijn.

Instructies

•  Raadpleeg onmiddellijk een arts als een oor pijn gaat gepaard met een zeer zware hoofdpijn, hoge koorts of een stijve nek. Het onvermogen om je kin aan te raken om je borst als gevolg van zwelling of pijn kan een teken zijn van een verdere ziekteproces of een complicatie dat moet worden gekeken naar zijn. Hoewel veel mensen herkennen en gebruiken van de kin naar de borst test voor kinderen, het is net zo relevant voor volwassenen.

•  Zoek hulp bij de eerste hulp bij een oor pijn wordt veroorzaakt door een object in de gehoorgang wordt geplaatst. Plaats geen voorwerpen die in de gehoorgang kunnen blijven niet verwijderen. In plaats daarvan, laat de medische professional naar kijken en beslissen over de veiligste methode van verwijderen.

•  Zorg voor de initiële behandeling thuis en zien of het ontlast de oorpijn. We denken bijvoorbeeld het nemen van een over-the-counter pijnstiller, met een hete of koude kompres op het getroffen oor en veranderende positie om druk op het oor verlichten. Bel de dokter als thuisbehandeling niet lijkt te verstrekken enige verlichting binnen een dag of als een kind met een oorpijn is ontroostbaar na al uw inspanningen.

•  Bel uw zorgverlener als een milde oorpijn langer duurt dan twee dagen of een ernstige oorpijn langer duurt dan een paar uur. Pijn die scheuren of oor trekken bij kinderen veroorzaakt moet matig tot ernstig beschouwd. Elke soort pijn dat is een onderdeel van een constellatie van symptomen zoals koorts, braken, duizeligheid of een algemeen gevoel van malaise verdient medische hulp.

•  Ga voor een controle als u merkt verlies horen, vooral als het werd voorafgegaan door een scherpe pijn en een plotselinge verlichting van de druk in het aangedane oor. In combinatie met drainage van het oor (meestal bloedig, **** vloeistof), kan dit betekenen dat de getroffen trommelvlies is gebarsten. Hoewel de oorpijn zal verdwijnen na enkele druk wordt ontlast, zal er een gat in het trommelvlies dat antibiotische behandeling nodig zijn.

Hints

  • Kijk voor een pijnlijke, harde zwelling achter het oor, omdat dit kan wijzen dat een infectie heeft uitgezaaid naar de mastoid bot, een aandoening die moet onmiddellijk en agressief behandeld.