Hoe om te eten een gezond veganistisch dieet

Een persoon die een 'veganistisch' dieet eet verbruikt geen dierlijke bijproducten (inclusief zuivel en eieren). Mensen kiezen voor een veganistisch dieet voor vele redenen, waaronder de rechten van dieren, gewichtsverlies, en / of algemene betere gezondheid. De overstap naar een veganistisch dieet kan verwarrend zonder hulp zijn.

Instructies

•  Neem contact op met een arts en / of een voedingsdeskundige. Als je gezondheidsproblemen hebt of hebben geleden aan een eetstoornis, het is altijd het beste om te controleren met een arts voordat u begint met een nieuw type dieet.

•  Check out veganistische kookboeken in de bibliotheek en vind veganistische recepten online. PETA heeft een gratis Vegetarisch Starter Kit en heeft een Veg Cooking blog met goede veganistische recepten ook.

•  Varieer uw dieet om de meest mogelijke voedingsstoffen uit het voedsel dat je eet te krijgen. Focus vooral op verse groenten en fruit, volle granen en bonen.

•  Plan menu's van tevoren. Het is veel moeilijker om een ​​"quick-fix" take-out veganistische maaltijd te vinden. Ga zitten elke week om diners te plannen en vooruit denken om ontbijt en lunch opties. Kijk naar een kalender per week en merk waar u wordt het eten van maaltijden. Overweeg inpakken lunches voor werk of vooruit te denken aan restaurants die veganistisch keuzes te dienen als u van plan bent om uit te gaan.

•  Ontdek de mogelijkheden in de supermarkt en op een natuurlijke voedsel op te slaan. Je zult veel vlees en zuivel vervangers, evenals bevroren opties voor snelle maaltijden te vinden. Terwijl de meeste gezonde veganistisch dieet up wordt gemaakt van vers fruit, groenten en volle granen, moet u ook opties beschikbaar wanneer u geen tijd hebt om te koken.

Hints

  • Aziatische restaurants hebben vaak prachtige plantaardige of tofu menu tijden. Een Aziatisch restaurant met een lunchbuffet zal waarschijnlijk veel tofu keuzes voor u om te proberen op een vergadering.
  • Bij het starten van een veganistisch dieet, sommige mensen vragen zich af hoe ze voldoende eiwitten te krijgen. Veganisten hebben veel keuzes voor eiwitbronnen, zoals bonen, noten (en pindakaas), tofu, soja melk en volkoren brood. Groene bladgroenten zijn ook een uitstekende bron van eiwitten.
  • Het kan moeilijk zijn om vast te houden aan een nieuw dieet (van welke aard dan ook) zijn wanneer omringd door mensen eten van iets wat je kiest om niet te eten. Als je weet dat je zal worden op een bijeenkomst met mensen die het eten van taart en ijs, of elk voedsel dat je verleidt, neem je eigen vervanger die je leuk vindt. Reformwinkels voeren vele veganistische desserts en de meeste supermarkten voeren soja ijs en zuivel-vrij sorbets.
  • Niet vast komen te zitten in een "carb sleur." Het eten van "slechte koolhydraten" (levensmiddelen gemaakt met witte geraffineerde suiker en meel) leidt tot opgeblazen en hongerig gevoel. Bij het eten van koolhydraten, vasthouden aan volkoren opties.