Hoe om te controleren voor luchtverontreiniging bij een huis

Hoe om te controleren voor luchtverontreiniging bij een huis

Hoe om te controleren voor luchtverontreiniging bij een huis. Luchtverontreiniging is een wereldwijd probleem, maar het is ook direct op de loer voor de deur. Het is een ingewikkeld technisch probleem en het is moeilijk om te weten wat je zoekt. Maar er zijn een paar eenvoudige manieren om te controleren op de luchtvervuiling in de buurt van uw huis. Lees verder om meer te leren.

Instructies

•  Controleer de website van Air Now voor informatie luchtvervuiling. Zoeken op nationaal niveau, door de staat of door de stad, om te zien wat verontreinigende stoffen zijn in de lucht. Ozon en fijn stof niveaus zijn opgenomen voor vele steden in de Verenigde Staten.

•  Kijk naar de Scorecard voor meer gedetailleerde vergelijkingen. Deze website zal u een verscheidenheid van verontreinigende stoffen door de staat en de provincie gebroken. Het zal ook deze statistieken met gelijkaardige provincies in de Verenigde Staten te vergelijken.

•  Spreek met uw plaatselijke afdeling van de Environmental Protection Agency en het ministerie van Volksgezondheid en Leefmilieu. Elk van deze agentschappen zullen de luchtkwaliteit een rapport beschikbaar voor uw beoordeling hebben. Dit zal u gedetailleerde informatie voor uw gebied.

•  Test de lucht zelf. Bedek kleine vierkantjes van karton met aluminiumfolie en smeer elk plein met een kleine hoeveelheid vaseline. Hang deze op verschillende locaties in de buurt van uw huis. Neem ze mee naar beneden na een paar dagen en noteren wat heeft zich aan de gelei.

Hints

  • Air Quality Index (AQI) meet de algehele kwaliteit van de lucht op een schaal van 0 tot 500. Een laag getal betekent een goede luchtkwaliteit terwijl hogere aantallen betekent slechtere luchtkwaliteit.
  • Deeltjes vervuiling-of fijnstof-is een andere maatregel van verontreinigende stoffen in de lucht en wordt vaak vermeld als PM2,5 of PM10. PM2,5 bekend als fijne deeltjes of die minder dan 2,5 micrometer. PM10 grove deeltjes en tussen 2,5 en 10 micrometer.
  • Er zijn zes gemeenschappelijke luchtverontreinigende stoffen erkend door de EPA: ozon, stikstofdioxide, koolmonoxide, lood, zwaveldioxide en fijnstof.