Hoe om te controleren voor huidkanker Symptomen

Hoe om te controleren voor huidkanker Symptomen

Bij het controleren huidkanker symptomen, is het belangrijk om de drie basistypen van huidkanker weten, en hoe ze correct te identificeren. Terwijl gevallen van melanoom, basaalcelcarcinoom en plaveiselcelcarcinoom worden ieder jaar toeneemt, vroege opsporing is de sleutel tot succes in de behandeling. Door regelmatig controleren van uw lichaam voor veranderingen in moedervlekken, laesies, of ongebruikelijke veranderingen in uw huid, en door direct melden van problemen aan uw dermatoloog of oncoloog, kan u helpen om uw kansen van het hebben van een levensbedreigende aandoening te verminderen.

Instructies

Ken de verschillende soorten huidkanker

•  Leer zelf over melanoom, de meest gevaarlijke vorm van huidkanker, die meestal de vorm van een mol die ofwel een onregelmatige vorm of verandert. Mensen die veel tijd doorbrengen met hun huid blootgesteld aan de ultraviolette stralen van de zon zijn een verhoogd risico op melanoom.

•  Weten over basaalcelcarcinoom, de meest voorkomende vorm van huidkanker, die 800.000 mensen per jaar treft. Deze vorm van huidkanker gebeurt bijna uitsluitend met Kaukasiërs, en wordt gekenmerkt door verdikking stukje huid.

•  Onderzoek de feiten over plaveiselcelcarcinoom, meestal aangeduid als een grote rode patch van de huid die schilferig wordt, korst of zweren. 160.000 mensen per jaar gediagnosticeerd zijn met deze vorm van huidkanker.

Controleren op symptomen van huidkanker

•  Vraag een arts of een geliefde om u te helpen bij het ​​controleren van de delen van je lichaam kun je jezelf niet zien.

•  Controleer alle mol voor symptomen zoals asymmetrie, border onregelmatigheden, kleurvariatie en toenemende diameter. Als een moedervlek aanzienlijk is veranderd op enige wijze, te laten controleren door een dermatoloog.

•  Follow-up met uw arts over eventuele problemen die je hebt. Vraag de arts of u kunt onder geen hoog risico op huidkanker te vallen.

Hints

  • Wees je bewust van je rechten van de patiënt, volgens de Consumer Bill van rechten en verantwoordelijkheden, met betrekking tot de behandeling opties en deelnemen aan alle behandeling besluiten.
  • De belangrijkste veranderingen in levensstijl die u kunt maken om te helpen bij het voorkomen van huidkanker zijn om zonnebrandcrème te gebruiken met een hoge SPF wanneer je buiten in de zon en zonnebanken te vermijden.
  • Het vooruitzicht van het hebben van huidkanker kan heel stressvol zijn voor de meeste mensen, dus het is belangrijk om voorbereid te zijn op emotionele of psychologische problemen die kunnen optreden voor of tijdens de behandeling. Vraag uw arts over alle medicijnen of begeleiding die u kunnen helpen door middel van het behandelingsproces.