Hoe om de ernst van een koortslip verminderen

Koortsblaasjes blaasjes veroorzaakt door het herpes simplex virus type 1 (HSV-1) die ontstaan ​​bij de lippen. De meeste mensen worden blootgesteld aan HSV-1 tegen de tijd dat ze volwassen zijn, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center. Zodra u een contract HSV-1, blijft het virus sluimert in zenuwcellen tussen uitbraken. Koortsblaasjes genezen meestal zonder behandeling in zeven tot 10 dagen, maar u kunt stappen om de ernst van de pijnlijke en lelijke blaren te verminderen.

Instructies

•  Overweeg het gebruik van een over-the-counter antivirale crème met docosanol. Docosanol kan versnellen de genezing tijd en houden een koortslip erger. Breng de medicatie zodra je voelt dat de tintelende sensatie die een koortslip voorafgaat.

•  Vermijd het aanraken of plukken aan een koortslip; dit kan vertragen genezing en maakt het zere erger.

•  Probeer het gebruik van voedingssupplementen en natuurlijke producten. Sommige onderzoek heeft aangetoond lysine effectief in het verminderen van de frequentie en de ernst van koortslip uitbraken te zijn, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center. U kunt lysine in pilvorm kopen als voedingssupplement, of krijgen door het eten van vis, kip, eieren en aardappelen. Zink kan ook een effectieve behandeling; het van nature voorkomt in eiwitrijke voedingsmiddelen, en is ook verkrijgbaar als voedingssupplement of topische crème. Propolis, een hars gemaakt door bijen, kan de genezing versnellen wanneer toegepast op een koortslip.

•  Wikkel het ijs in een washandje en breng het aan de koortslip om pijn en jeuk te verlichten. Een warm kompres kan ook effectief zijn, volgens de Mayo Clinic.

•  Praat met uw arts over receptplichtige antivirale medicijnen als je vaak krijgt een koortslip. Een recept antivirale crème, zoals penciclovir, of orale medicatie kan het herpes virus te onderdrukken en het verminderen van de ernst van een koortslip.

Hints

  • Veranderingen in levensstijl kunnen koortslip uitbraken minder frequent te maken. Stress te verminderen, gebruik zonnebrandcrème, genoeg slapen en volg een gezond dieet.
  • Gebruik geen lysine supplementen als je een hoog cholesterol, hart-en vaatziekten of een hoge triglyceride niveau. Sommige studies suggereren dat lysine cholesterol en triglyceriden kunnen verhogen.