Hoe om calorieën met Calorimeter Bereken

Als mensen willen de nauwkeurige calorie meting van een levensmiddel kennen, in wetenschappelijke termen, een calorimeter wordt gebruikt. Dit apparaat meet calorieën in het voedsel monster door het vastleggen van een warmte-metric die vrijkomt wanneer het voedsel wordt verbrand. Het basisontwerp van de apparatuur omvat een thermometer ingebracht in een met water gevulde container die gehouden wordt op een warmtebron. De calorie meetresultaten van het vinden van het verschil tussen de temperatuur bij het begin en het einde van het proces het voedsel monster wordt toegevoegd.

Instructies

•  Giet water in een metalen container van een calorimeter assemblage. Plaats de metalen container via een schorsing frame over een stabiele hitte vlam bron. Wacht tot het water te verwarmen tot een stabiele temperatuur (dat wil zeggen niet meer stijgt of daalt). Steek een thermometer en neem een ​​temperatuurmeting.

•  Schrijf de watertemperatuur lezen neer op een notitieblok met een pen. Plaats het voedsel monster in het water. Wacht tot het water weer te vestigen en een nieuwe temperatuurmeting. Schrijf het resultaat op je notitieblok.

•  Neem de eerste temperatuurmeting en trek het uit de tweede lezing. Vermenigvuldig het verschil door de numerieke waarde die de massa van het voedsel monster (in ounces of gram). Vermenigvuldig het resultaat met de specifieke warmtecapaciteit van het bepaald type voedsel. Raadpleeg de Plant Engineer Vandaag website (zie Referenties) om de standaard warmte waarde van een voedsel te vinden als je het niet hebt direct beschikbaar. Gebruik de definitieve berekening als de calorie-meting van uw calorimeter montage.

Hints

  • Run je meting een paar keer om ervoor te zorgen dat uw resultaten zijn vrij dicht bij het zelfde. Vertrouw niet op slechts een meetresultaat.