Hoe maak je een verminderde epithelialisatie van een wond Vermijd

De huid is een van de grootste orgaansystemen. Huid bestaat uit twee lagen, de opperhuid en de lederhuid, die eronder ligt. Wanneer de epidermis wordt gewonden, wordt het proces van hergroei van de huid over de wond genoemd epithelisatie. Een aantal factoren kunnen de epitheelvorming aantasten en het genezingsproces belemmeren. Medische aandoeningen zoals diabetes of vaatziekte epithelisatie kan vertragen, en een infectie, droge omgeving, leeftijd en dieet. Sommige van deze problemen zijn buiten je controle, maar er zijn stappen die u kunt nemen om het herstel van uw huid te versnellen.

Instructies

•  Oefening voor 30 minuten per dag. Deelnemen aan activiteiten zoals wandelen, dansen, fietsen of zelfs tuinieren kan uw algehele bloedsomloop te verhogen. Stimuleren van uw bloedstroom bevordert de beweging van zuurstof door het lichaam en versnelt het verwijderen van metabole afvalstoffen, die de groei en ontwikkeling van nieuwe epitheelcellen stimuleert. Recente studies gedaan aan de Ohio State University suggereren dat de oefening kan verminderen wondgenezing tijd met maar liefst 25 procent.

•  Neem een multivitamine elke ochtend. Slechte voeding vertraagt ​​het genezingsproces omdat er verschillende voedingsstoffen die nodig zijn voor een succesvolle wond herstel. Vitamine A is een noodzakelijke component in de vorming van epitheliale cellen. Vitamine C is nodig voor de opbouw van collageen (een van de huid ondersteunende vezels). Het biedt ook anti-oxidanten om vrije radicalen te neutraliseren en het vergroten van het immuunsysteem functies. Vitamine K is essentieel voor de vorming van stollingsfactoren die voorkomen bloeden uit de wond. En vitamine E verhoogt de hoeveelheid en sterkte van collageen in het lichaam worden vervaardigd.

•  Houd de wond vochtig met reguliere aanvragen van antibacteriële zalf of aloë vera gel. Wonden in een droge omgeving gehouden drie tot vijf keer langer om te genezen dan blootgesteld aan een hoge vochtigheid, en ze de neiging om de gewonden individuele grotere mate van ongemak tijdens het genezingsproces.

•  Stop met roken en blootstelling aan passief roken te vermijden. De nicotine uitgevoerd in sigarettenrook zorgt ervoor dat de bloedvaten vernauwt, waardoor de beschikbare bloedtoevoer en vervolgens verhongeren de epitheliale cellen van zuurstof. Dit niet alleen vertraging wondgenezing, het verhoogt ook het risico van infectie op de plaats van de verwonding, hetgeen kan leiden tot verdere complicaties en schade aan omringende weefsels.

•  Baad de wond dagelijks met waterstofperoxide. Onderzoek gedaan door de Amerikaanse National Institutes of Health suggereert toepassing van deze oude-time remedie om een ​​open wond helpt roepen witte bloedcellen om de gewonde gebied. Zodra de chemische waarschuwing is verzonden, de infectie strijders bewegen in en beginnen herstellen van de schade.