Hoe maak je een TMJ Doctor

Hoe maak je een TMJ Doctor

A kaakgewricht (TMJ) probleem kan ernstige pijn veroorzaken, niet alleen in de kaak, maar in de nek, hoofd en rug. TMJ patiënten kaak gewrichten zijn uitgelijnd, waardoor de kaak onevenwichtig maakt. Veel patiënten zeggen een arts deskundige behandeling TMJ selecteren is zo moeilijk om het probleem zelf. Omdat TMJ een langdurig gezondheids-zorg kan zijn, is het belangrijk om een ​​arts met wie je je prettig voelt selecteren.

Instructies

•  Neem contact op met uw reguliere tandarts voordat op zoek naar een TMJ arts. Uw tandarts moet in staat zijn om te diagnosticeren of u hebt de aandoening na een grondige examen en gedetailleerde geschiedenis van uw kaak symptomen.

•  Vraag uw reguliere tandarts voor een verwijzing naar een of meer raad gecertificeerd kaakchirurgen. Er is geen erkend "TMJ specialist." Een kaakchirurg is een tandarts die de mond en kaak behandelt. Het is belangrijk om een ​​chirurg raadpleegt omdat correctie van de kaak onbalans door chirurgie soms een optie.

•  Lezen Internet message boards voor opmerkingen over tandartsen in uw omgeving die TMJ te behandelen. U kunt ook een TMJ steungroep in uw gemeenschap te vinden. Andere patiënten kan uw beste bron zijn bij het selecteren van een TMJ arts.

4 Vraagt ​​diensten uit andere zorgverleners om niet-tandheelkundige TMJ-gerelateerde symptomen te behandelen. Het kan nodig zijn om een ​​fysiotherapeut of een massage therapeut te zien. Omdat stress kan bijdragen aan TMJ symptomen, moet u mogelijk ook om te overleggen met een psychotherapeut, psycholoog of psychiater om stress controle technieken te leren. tips. Een arts die is gespecialiseerd in pijnbestrijding kan ook een goede aanvulling op uw behandeling team. Uw TMJ arts kan u verwijzingen geven aan specialisten.

•  Neem contact op met uw verzekeraar om te zien of uw polis dekt de artsen die u overweegt. Verzekering niet altijd dekken TMJ therapie, dus het is belangrijk om de kosten van de behandeling te overwegen.

•  krijg je een tweede, derde of zelfs vierde mening als je huiverig voor alles wat uw TMJ arts adviseert bent. Omdat er geen remedie voor de TMJ stoornis, de meeste artsen zich richten op manieren om de pijn te bestrijden. Het National Institute of Health adviseert TMJ patiënten proberen niet-invasieve behandelingen voor het naar meer agressieve maatregelen, zoals een operatie.