Hoe maak je een TLC Flush

Hoe maak je een TLC Flush

Veterinaire alsook menselijke geneeskunde maakt gebruik van de drievoudige lumen katheter (TLC). De TLC heeft drie aparte buizen of lumen, dat samen te voegen tot een enkele katheter in een grote centrale ader. Ingevoegd meestal in de subclavia achter het sleutelbeen, elk van de drie injectiepoorten zorgen voor de gelijktijdige infusie van medicijnen. Handig voor het herhaaldelijk tekenen bloedmonsters, kan de TLC gelijktijdig toedienen van pijn medicatie, chemotherapie, parenterale voeding of dialyse. Als een persoon of een huisdier is op de lange termijn medicatie voor een aandoening, zoals kanker, de TLC bevrijdt hen uit de stress van herhaalde naald porren.

Instructies

•  Zet op een steriele toga, masker, bril en handschoenen. Steriele techniek is belangrijk omdat de TLC direct in de bloedbaan en als resultaat is een perfect plaats voor het inbrengen van bacteriën.

•  Reinig de individuele TLC injectie pet met een doekje met alcohol. Spoel de dop met een steriele zoutoplossing.

•  Spoel de TLC lumen met een zoutoplossing. Afhankelijk van facility richtlijnen kan dit 3 tot 5 ml nodig.

•  Dien voorgeschreven medicatie of oplossing. Spoel het lumen weer met een zoutoplossing als u klaar bent. Na deze spoeling met fysiologische zoutoplossing, zullen sommige faciliteiten een heparine-oplossing vereisen in het lumen te blijven tot het volgende gebruik. Dit voorkomt dat het bloed stolt in de katheter.

Hints

  • De zorg en het spoelen van een TLC nodig de diensten van een beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg. Oneigenlijk lumen blozen kan levensbedreigend zijn voor de patiënt. Voer deze procedure niet te proberen zonder de juiste training.