Hoe maak je een Testosteron Test Interpreteer

Testosteron is het steroïde hormoon geproduceerd door de endocriene weefsel in de mannelijke testes. Het stimuleert de ontwikkeling van secundaire geslachtskenmerken bij mannen, zoals de groei van lichaamshaar, de verdieping van de stem, de vergroting van de penis en spierontwikkeling. Het hormoon wordt eveneens door de bijnieren (boven de nier) in zowel mannen en vrouwen en de eierstokken bij vrouwen. Vrouwtjes produceren kleine hoeveelheden testosteron, dat wordt omgezet in estradiol - vrouwtjes 'belangrijkste geslachtshormoon. Artsen algemeen bestellen testosteron testen bij jongens tekenen of vroege of late puberteit, bij mannen en vrouwen om de vruchtbaarheid te evalueren, en bij mannen te zoeken naar oorzaken van erectiestoornissen.

Instructies

•  Zoek uw lab rapport voor de testosteron-test. De naam van de test weergegeven, met een waarde ernaast.

•  Controleer het normale bereik voor testosteron in uw rapport. Normale waarden voor testosteron bij mannen variëren op basis van de leeftijd en het stadium van volwassenheid. Testosterongehalte dalen als mannen ouder worden. Bij vrouwen, het testosteron normale range is laag.

•  Vergelijk uw testosteron resultaat naar het normale bereik voor uw geslacht en leeftijdsgroep aangegeven in uw lab rapport. Bij mannen, verminderde testosteron niveaus door hypofyse ziekte, genetische stoornissen, alcoholisme, leverziekte, geneesmiddelen die steroïden en androgenen, lichamelijk letsel aan de testes en virale ziekten zoals mazelen bevatten. Testiculaire of adrenale tumoren, evenals geneesmiddelen zoals barbituraten en anticonvulsiva kan testosteron verhogen bij mannen. Bij vrouwen kan een verhoogde productie van testosteron te wijten zijn aan een aantal hormonale onbalans syndromen, bijnier of ovariële tumoren, en oestrogeen therapie.

•  Raadpleeg uw gezondheid auto provider voor geldige interpretatie van uw testosteron testresultaat. Vele factoren spelen bij het bepalen van het normale bereik specifiek voor u op basis van uw geslacht, leeftijd en niveau van volwassenheid.

Hints

  • Artsen algemeen bestellen testosteron samen met de LH en FSH - de hormonen die de productie van testosteron en de looptijd van zaadcellen controleren - bij mannen te evalueren puberteit bij jongens.
  • Testosteron niveaus zijn dag, ze piek in de vroege ochtenduren en zijn op hun laagste niveaus in de avond.
  • Testosterongehalte te verhogen na het sporten.