Hoe maak je een Pureed Dieet Zorg voor een patiënt die niet kan kauwen voedsel

Hoe maak je een Pureed Dieet Zorg voor een patiënt die niet kan kauwen voedsel

Patiënten die geen voedsel kunnen kauwen of die moeite hebben met het doorslikken van voedsel, voor welke reden nodig heeft om een ​​gepureerde voeding te eten. Artsen de patiënten over het algemeen adviseren de zorgverleners over wat voor soort dieet te bieden voor patiënten, maar als je een geliefde die moeilijk kauwen of slikken heeft, vraag haar arts als ze moet vasthouden aan een gepureerde voeding. Gepureerd voedsel moet de consistentie van appelmoes zijn, waardoor patiënten het voedsel door te slikken zonder te kauwen.

Instructies

•  Kies voedingsmiddelen die waarschijnlijk zal behouden hun smaak en aanspreken wanneer gepureerd. Bijvoorbeeld, chili of tonijnsalade waarschijnlijk zal niet de smaak heel anders wanneer gepureerd, zelfs als je een beetje meer vocht moet toevoegen. Bevochtigd, gepureerd brood anders zou smaken, maar, en misschien niet erg smakelijk zijn.

•  Snijd het voedsel in kleine stukjes, als het iets groot als een kip borst. Iets als chili bevat al kleine stukjes, dus je hoeft niet om de ingrediënten te snijden om ze elke kleiner te maken.

•  Leg de stukken in een blender of keukenmachine. Food processors werken vaak beter, maar als je een goede blender, kan het werk doen.

•  Voeg een kleine hoeveelheid vloeistof in de blender of keukenmachine, tenzij het ​​voedsel dat u wilt puree bevat een behoorlijke hoeveelheid vocht, zoals chili. Gebruik geen vloeistoffen die u wilt. Kies er een die een smaak die de smaak van het voedsel zal een aanvulling heeft. Bijvoorbeeld, puree kip met kippenbouillon, hamburger met rundvlees bouillon en fruit met vruchtensap.

•  Selecteer de puree instelling op uw blender of keukenmachine als het een dergelijke setting. Kies anders gewoon blend. Meng de voeding totdat het een consistentie lijkt appelmoes en bevat geen stukjes. Voeg extra vloeistof indien nodig als je het voedsel te mengen. Als sommige kleine brokken blijven, roer het voedsel en mix wat meer, of gewoon brokken te verwijderen met een lepel.

Hints

  • Pureer kleine hoeveelheden voedsel op een moment om soepeler mengen mogelijk te maken.
  • Als een arts heeft geadviseerd uw geliefde te houden aan een gepureerde voeding, doe hem geen eten serveren dat je niet hebt gepureerd zonder eerst naar zijn arts te praten. Hij zou kunnen stikken op vast voedsel en de kans op ernstig letsel.