Hoe maak je een Moxa Stick Make

Hoe maak je een Moxa Stick Make

Gebruikt in de kunst van moxibustion, moxa sticks zijn rollen van gedroogde kruiden ontworpen om te worden verbrand op verschillende drukpunten op het menselijk lichaam. Moxibustion is onderdeel van de traditionele Chinese geneeswijze en ouder dan acupunctuur, die de praktijk van het gebruik van naalden om drukpunten te stimuleren. Hoewel moxa sticks worden gemaakt uit een grote verscheidenheid van kruiden, de meest gebruikte ingrediënt bijvoet, wollig en aromatische kruiden die groeit wereldwijd en is relatief gemakkelijk te verkrijgen in kruiden winkels.

Instructies

•  Verwijder de bijvoet uit de stengels. Bijvoet heeft een onderscheidende kwaliteit vergelijkbaar met katoen of wol, en de bladeren vasthouden aan de stengels van de plant. Je moet het blad van de stengel te scheiden voor het werpen van de moxi stokken. Rol het kruid tussen je duim en wijsvinger en laat de losse kruiden te verzamelen op een vel papier of plaat hieronder.

•  Leg een vel moerbei bast of een grote sigarettenpapier. Moerbei bast kan worden gekocht bij Chinese kruiden winkels en online retailers die gespecialiseerd zijn in benodigdheden voor acupuncturisten en beoefenaars van de traditionele Chinese geneeskunde. Grote vloeitjes voor de hand gerolde sigaretten zijn verkrijgbaar bij rook winkels en via een breed scala van online verkopers.

•  Plaats de losse kruiden in het midden van de moerbei bast blad of grote rollen papier. Er moet ongeveer een centimeter dik door een-inch-hoge lijn van losse kruiden in het midden van de glooiende medium. Rol het kruid heen en weer tussen je vingers om het strak te pakken voordat het oprollen van het kruid in een strakke stok. Lik de kleverige kit rand van de moerbei bast of sigaret rollen papier om het te verzegelen als je het opgerolde erg strak en solide.

•  Brand de moxastok tegen een acupunt of langs een meridiaan (energie) lijn op het menselijk lichaam. Houd de stok ongeveer een centimeter uit de buurt van het punt dat u wilt stimuleren. De hitte van de brandende moxastok brengt de bloedtoevoer naar de punt en de kruiden - bijvoet en moerbei - elk stimuleren het punt met hun eigen geneeskrachtige werking.