Hoe maak je Counsel een cliënt met een bipolaire stoornis

Begeleiding van patiënten met een bipolaire stoornis is een uitdaging, want ze hebben vaak meerdere symptomen die moeten worden aangepakt. Mensen met een bipolaire stoornis, ook wel manische depressie, hebben vaak last van extreme manie (de zogenaamde hoge tonen) en extreme depressie (de zogenaamde dieptepunten). De sleutel tot de begeleiding van deze patiënten te wonen aan beide polen.

Instructies

•  De eerste stap in de behandeling van een patiënt met een bipolaire stoornis moet creëer krijgen. Vaak zijn deze patiënten hebben last gehad van een zeer vroege leeftijd. Als de diagnose bipolaire stoornis is nieuw voor de patiënt, kunt u in staat om te helpen reframe trauma uit het verleden als manifestaties van de ziekte in plaats van persoonlijke problemen.

•  Bepaal hoe de patiënt op dit moment aan het doen is. Hij of zij kan worden worstelen met manie. Symptomen van manie onder hyperseksualiteit, dwangmatig winkelen, gokken, een gebrek aan behoefte aan slaap, overexcitability en snelle spraak. Als dit het geval is, moet de patiënt worden geadviseerd om ontspanning technieken en cognitieve gedragstherapie, waarbij de patiënt leert zijn of haar denkpatronen bewaken proberen. Deze vorm van therapie kan helpen stoppen met de manie die vaak treft mensen met een bipolaire stoornis.

•  Een counselor moet op zoek naar tekenen van depressie. Patiënten met een bipolaire stoornis en depressie ervaren vermoeidheid, problemen met het geheugen, een laag zelfbeeld, gevoelens van schuld en een preoccupatie met de dood of zelfmoord. Cognitieve gedragstherapie kan ook nuttig met depressie omdat het geeft de patiënt de zieke gedachten die bestendigen depressie van de patiënt verstoren.

•  Als counselor voor een persoon met een bipolaire stoornis, adviseren ze om medische hulp te zien. De meeste gegevens wijzen erop dat een bipolaire stoornis moet worden behandeld met antipsychotica, stemmingsstabilisatoren en antidepressiva.