Hoe je Rosacea behandelen met Clindamycine

Rosacea is een veel voorkomende huidaandoening met de belangrijkste symptomen van blozen, roodheid van de huid en gevoeligheid. Er is mogelijk ook zijn zwelling, puistjes en kleine hobbels. Rosacea kan niet worden genezen, maar plaatselijke behandeling kan effectief zijn, waaronder behandeling met het antibioticum clindamycine. Artsen schrijven vaak lokale behandeling na een behandeling met orale antibiotica, volgens de Internationale Rosacea Foundation. Clindamycine voor de behandeling van rosacea is op recept verkrijgbaar in lotion, gel en actueel oplossing.

Instructies

•  Vraag uw arts om een actueel clindamycine recept. Clindamycine is verkrijgbaar in 1 procent van de behandelingen gel, lotion en medicinale pad onder de merknaam Cleocin-T, en in 1 procent gel als het merk Clindagel.

•  Reinig en droog je gezicht voor het aanbrengen van clindamycine actueel oplossing.

•  Schud de fles lotion goed als dat het type van de clindamycine u gebruikt. Breng een dun laagje lotion of gel op de aangetaste huid, of veeg met een medicinale pad. Voorkom dat de medicatie in de buurt van uw ogen, mond, neus of beschadigde huid.

•  Was uw handen na het aanbrengen van clindamycine.

•  Kijk voor bijwerkingen en uw arts eventueel optreden. De meest waarschijnlijke actuele clindamycine bijwerkingen zijn irritatie van de huid, verergering roodheid, droogheid, jeuk, branderig gevoel of peeling. Zelden, als er teveel clindamycine wordt geabsorbeerd door het lichaam, het kan diarree, maagklachten of misselijkheid veroorzaken. Een andere zeldzame mogelijkheid is een allergische reactie die netelroos of ernstige huiduitslag en zwelling van het gezicht en keel kunnen veroorzaken.

•  Verwacht clindamycine voor rosacea behandeling te gebruiken op een lange termijn basis. Je mag niet zien vol verbetering voor maximaal 12 weken. Houd uw arts op de hoogte van je vorderingen.