Hoe is Gangreen Overdraagbare?

Hoe is Gangreen Overdraagbare?

Definitie

Gangreen is het verval en de dood van lichaamsweefsel als gevolg van een gebrek aan bloedtoevoer. De bloedstroom kan worden afgesneden door een vasculaire ziekte, infectie of letsel. Het meest voor in de extremiteiten, zoals vingers en tenen, maar kan overal in het lichaam voorkomen.

Droge Gangreen

Droog gangreen het gevolg is van onvoldoende bloedtoevoer van de slagaders naar een bepaald gebied, en komt veel voor bij mensen met arteriële blokkades, zoals die geassocieerd met hoog cholesterolgehalte, diabetes en tabaksgebruik. Droge gangreen veroorzaakt de huid geleidelijk donkerder uiteindelijk zwart wordt, en verschrompelen en weg van het lichaam vallen. Het wordt niet overgebracht door infectie.

Natte gangreen

Natte gangreen wordt veroorzaakt door een geïnfecteerde wond, zoals een bevriezing of brandwonden. Het is ook gebruikelijk bij diabetici die een voet kunnen verwonden zonder het te beseffen en dus niet behandelen om infectie te voorkomen. Witte bloedcellen kan de benadeelde gebied ter bestrijding van de infectie, omdat de bloedtoevoer onvoldoende is niet te bereiken. Aldus is deze vorm verspreidt zich snel en kunnen fataal zijn. Natte gangreen heeft, zoals de naam al doet vermoeden, een natte verschijning en veroorzaakt blaren en zwelling van het aangetaste weefsel.

Gangreen

Gasgangreen wordt ook veroorzaakt door een infectie, meestal door de bacteriën Clostridia. Echter, over het algemeen van invloed op deep tissue, zodat de buitenste huid kan in eerste instantie normaal lijken. De bacteriën produceren giftige stoffen die gas los en doodt spierweefsel. De huid zal verbleken, dan grijs of paars, en het ontwikkelen van een bruisende verschijning als de toestand verslechtert. Het kan fataal zijn.

Interne Gangreen

Interne gangreen verwijst naar gangreen invloed zijn op de organen, meestal de darmen, appendix, of galblaas. Bloedstroom kan verminderd of afgesneden door een hernia, bijvoorbeeld, waardoor gangreen in te stellen. Er is geen uiterlijk teken van deze vorm van kanker, maar veroorzaakt vaak koorts en pijn. Interne gangreen kan ook fataal zijn. Zelfs als de gangreen oorspronkelijk niet veroorzaakt door een infectie, een infectie zal waarschijnlijk ontwikkelen en het gehele lichaam worden overgebracht.

Fournier's Gangreen

Fournier gangreen is een zeldzame vorm van de voorwaarde dat de genitaliën beïnvloedt. Mannen en vrouwen kunnen Fournier's gangreen ontwikkelen, maar mannen hebben meer kans op. Het is het resultaat van een genitaliën of urineweginfectie die onbehandeld gaat. Als de infectie bacteriële kan veroorzaken weefsel langzaam verval omdat, zoals met alle gevallen van gangreen, witte bloedcellen desondanks het getroffen gebied te bereiken. De geslachtsdelen worden pijnlijk teder, rood en gezwollen.

Preventie

Verminder uw risicofactoren voor gangreen door een gezonde levensstijl. Rook niet. Als u diabetes hebt, houd het goed onder controle en wees waakzaam over voet- en huidverzorging. Houd wonden schoon en let op tekenen van infectie, zoals roodheid, zwelling en pijn, die kan leiden tot gangreen. Raadpleeg een arts als je dat doet vind tekenen van infectie. Als bevriezing is een punt van zorg, houd je ledematen warm en raadpleeg een arts als de huid wordt bleek, hard en gevoelloos na blootstelling aan koude temperaturen. Gangreen zal ontwikkelen als de bevriezing niet wordt behandeld en het weefsel op het lichaam niet meer heeft functionerende bloedvaten.