Hoe gebruik meer van uw hersenen

Hoe gebruik meer van uw hersenen

Meer uit je hersenen en het verbeteren van uw levensstijl op hetzelfde moment. Hersenfunctie kan worden verbeterd door middel van een dieet, lichaamsbeweging, organisatie en door een verblijf mentaal actief. De hersencellen nodig hebben twee keer zo veel energie als de rest van de cellen van het lichaam. Het eten voor de voeding van de hersenen en het gebruik van andere activiteiten kan je hersenfunctie, je geheugen en je algehele energie verbeteren.

Instructies

•  Wijzig uw dieet. Eet meer fruit, groenten en volle granen. Deze complexe koolhydraten bevatten glucose, die je hersenen brandstof om energie te produceren gedurende de dag. Ze zijn van vitaal belang voor het denken en het geheugen. Eet eiwit dat is laag in vet, zoals vis en mager vlees. Deze eiwitten fungeren ook als brandstof voor je hersenen.

•  Doe aërobe activiteit gedurende ten minste 30 minuten per dag. Oefening verhoogt de bloedtoevoer naar de hersenen en is aangetoond hersenfunctie verbeteren. Aërobe activiteit, zoals joggen, fietsen of met behulp van de elliptische machine kan u helpen meer van je brein te gebruiken.

•  Doe een kruiswoordpuzzel. Puzzels stimuleren de hersenen en houdt het werken in vorm te blijven. Lees iets dat je normaal niet zou lezen, leren een nieuw instrument of vrijwilliger voor de gemeenschap werken. Nieuwe activiteiten zullen helpen je hersenen scherp blijven en verbeteren van de functie.

•  Organiseer uw huis en uw activiteiten. Schema's helpen je geheugen, bespaart tijd en kunt u uw hersenen macht te gebruiken voor andere doeleinden dan het onthouden van waar je de autosleutels gelaten activiteiten.

Hints

  • Ga naar een dokter als u met geheugenverlies of ernstige cognitieve problemen, omdat ze een teken van een ernstige aandoening kan zijn.