Hoe gebruik antidepressiva bij chronische hoofdpijn te behandelen

Hoe gebruik antidepressiva bij chronische hoofdpijn te behandelen

Antidepressiva zijn een veel voorkomende manier om chronische hoofdpijn te behandelen. Ze bleken effectief bij het helpen zowel spanningshoofdpijn en migraine te voorkomen. Langdurige lijders van chronische hoofdpijn worden vaak voorgeschreven antidepressiva omdat zij bijdragen aan de chemicaliën in de hersenen stabiliseren. Chemische onbalans in de hersenen wordt beschouwd als een factor die bijdraagt ​​aan de ontwikkeling hoofdpijn.

Instructies

•  Controleer uw symptomen te bepalen of je spanningshoofdpijn of migraine. Spanningshoofdpijn worden gekenmerkt door strakke, druk-achtige pijn aan beide kanten van je hoofd die erger wordt gedurende de dag. Migraine beginnen meestal als een kloppende pijn aan een kant van de kop die zich naar andere gebieden, en zij worden meestal gepaard met andere symptomen, zoals fotosensibiliteit, misselijkheid en stemmingswisselingen.

•  Get onderzocht door uw huisarts om een juiste diagnose van uw chronische hoofdpijn krijgen. Uw hoofdpijn kan worden veroorzaakt door een andere trekker of aandoening die kan worden aangepakt.

•  Bepaal of uw hoofdpijn zijn chronisch of acuut. Als je af en toe hoofdpijn van tijd tot tijd, hoeft u niet chronische hoofdpijn. Chronische hoofdpijn treden meestal drie of meer keer per maand.

•  Praat met uw arts over de verschillende soorten antidepressiva die u kunt gebruiken om uw hoofdpijn te behandelen. Tricyclische antidepressiva zoals amitriptyline, doxepine notriptlyine en zijn de meest gebruikte antidepressiva chronische behandeling van hoofdpijn, maar selectieve serotonineheropnameremmers (SSRI's) worden ook gebruikt om de dagelijkse behandeling van hoofdpijn. Monoamineoxidaseremmers (MAO-remmers) zijn ook effectief bij de preventie van migraine.

•  Verwachten te worden voorgeschreven een lagere dosering van antidepressiva de behandeling van hoofdpijn dan depressie. Typisch schrijven artsen doseringen tussen 25 en 75 mg voor hoofdpijn preventie versus tot 300 mg voor depressie. De dosering varieert ook met verschillende antidepressiva.

•  Bewaak uw voortgang op het antidepressivum u kiest met uw arts. Het is nuttig om bij te houden van latere hoofdpijn in een kalender te houden om te bepalen of uw antidepressieve therapie werkt.

Hints

  • Laat een paar maanden voor de antidepressieve therapie resulteert in hoofdpijn preventie tonen. Antidepressiva nemen de tijd om de effectiviteit in het lichaam bereiken.
  • Lage doses antidepressiva kan veilig worden genomen dagelijks al jaren voor hoofdpijn preventie.
  • Nooit zelfmedicatie met antidepressiva. Het gebruik van antidepressiva moet strikt gecontroleerd worden door een arts voor de veiligheid en werkzaamheid.
  • De Food and Drug Administration (FDA) waarschuwt dat het gebruik van antidepressiva zelfmoordneigingen kan verhogen bij zowel volwassenen als kinderen. Mensen die antidepressiva moeten zorgvuldig worden gecontroleerd door hun familieleden en zorgverleners.
  • Antidepressiva hebben tal van bijwerkingen, waaronder problemen met de spijsvertering, droge mond, gewichtstoename, wazig zien, seksuele disfunctie en anderen. Bespreken met uw arts.