Hoe gaat u naar een Rehab in een andere staat op Blue Cross Blue Shield

Herstellende is van drugs of alcohol verslaving is een moeilijk proces. Veel mensen vinden dat ze de hulp van een rehab programma nodig. Soms is de rehab programma dat het best uitgerust om u te helpen op je weg naar soberheid is gevestigd in een ander land dan waar je woont staat. Wanneer u gebruik maakt van Blue Cross Blue Shield verzekering te betalen voor uw behandeling, dit kan soms problemen opleveren. Echter, in veel gevallen, dit probleem kan worden opgelost en u kunt de behandeling in een rehab faciliteit in een andere staat te verkrijgen.

Instructies

•  Neem de afkickkliniek die u wilt bijwonen en vragen met de verzekering coördinator te spreken. Vertel de verzekering coördinator die uw zorgverzekering is door Blue Cross Blue Shield. Zorgen voor de verzekering coördinator met uw lid identificatienummer, groep identificatienummer, en klantenservice telefoonnummer op uw verzekering identificatiekaart.

•  Vraag de verzekering coördinator Contact Blue Cross Blue Shield namens u om toestemming te krijgen voor een behandeling. Al kun je contact opnemen met Blue Cross Blue Shield zelf, verzekeringsmaatschappijen hebben de neiging om sneller te reageren wanneer het revalidatiecentrum belt.

•  Follow-up met de verzekering coördinator. In sommige gevallen zal de verzekeringsmaatschappij documentatie van uw artsen of therapeuten nodig om het verzoek toestemming te keuren. Als dit het geval is, contact op met uw artsen of therapeuten en vraag hen om contact met Blue Cross Blue Shield. In veel gevallen, Blue Cross Blue Shield gewoon wil horen van een van de professionals in de gezondheidszorg, dat is u behandelen dat u revalidatie behandeling vereisen.

•  Houd de verzekering coördinator dat u uw artsen en therapeuten hebben contact opgenomen als informatie van hen noodzakelijk was. Vraag de verzekering coördinator op te volgen uw verzoek toestemming.

•  Follow-up met de verzekering coördinator om te controleren of de aanvraag vergunning werd goedgekeurd. Zodra de verificatie is ontvangen, vraag dan naar de opnames coördinator te spreken.

•  Follow-up met de toelatingscommissie coördinator te regelen voor uw behandeling. De opnames coördinator moet in staat zijn om u door de toelatingsprocedure voor de revalidatie die u hebt gekozen om te wonen.