Hoe effectief is Burning Citronella Olie Met Muggen?

Hoe effectief is Burning Citronella Olie Met Muggen?

Citronella-olie is afkomstig van gedroogde cymbopogon grassen inheems in Zuidoost-Azië, Zuid-Amerika en het Caribisch gebied. De olie is gebruikt voor meer dan 50 jaar als een insectenwerend middel in kaarsen, lotions en sprays. Het weert insecten zonder het toebrengen van letsel of de dood. Mensen gebruiken citronella kaarsen bij outdoor functies zoals cookouts en zwembad partijen met wisselend succes om bescherming te bieden tegen muggen.

Chemicaliën

Chemische analyse van citronella olie onthult een mengsel van meer dan een dozijn monoterpenen, organische verbindingen, gevormd door planten. Een terpeen dient meerdere functies in een installatie met inbegrip van bescherming tegen ziekten en insecten. Deze terpenen vormen de basis voor de effectiviteit in het afweren van muggen. Het is onzeker hoe ze werken bij verbranding in kaarsen, maar men gelooft dat ze de zenuwbanen van de mug blokkeren. Dit beïnvloedt de beweging en het metabolisme zonder het doden van de mug.

Smoke

De rook van citronella kaarsen vermindert de kans op muggenbeten. Een deel van de bescherming komt citronella en deel komt van de rook zelf. Brandende elke kaars zal enige bescherming tegen muggen te bieden, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center. De reden is niet zeker, maar het gevolg kan zijn van de vorming van kooldioxide. Blijf dicht bij de kaars; bescherming daalt naarmate de afstand groter wordt.

Length of Time

De lengte van de tijd het werkt is een belangrijk onderdeel van de effectiviteit elke muggenspray's. Studies hebben aangetoond dat citronellaolie als een lotion een korte periode van bescherming. Brandende citronella-olie zorgt voor een langere bescherming; branden in de vorm van een kaars en het duurt totdat de kaars brandt uit. Citronella-olie is niet zo effectief als DEET, het meest gebruikte ingrediënt in insectenwerende middelen. DEET duurt tot vijf uur, terwijl citronella olie in lotions biedt minder dan een uur van de bescherming.

Toxiciteit

Effectiviteit van een insectenwerend middel is gebonden aan de toxiciteit; wanneer dat product gevaren voor mens dan kan het niet worden gebruikt tegen muggen. Citronella-olie wordt al sinds 1948 zonder enige meldingen van bijwerkingen, volgens het Amerikaanse Environmental Protection Agency. Citronella-olie wordt beschouwd als veilig en de EPA heeft geen voorschriften met betrekking tot het gebruik ervan verstrekt. Burn citronella-olie zonder enige zorg voor de veiligheid van mens of dier.